School voor Mediation

Specialisatie Arbeidsmediation

Compacte 4-daagse Basistraining Arbeidsmediation

Startdatum: Nieuwe datum volgt.

De opzet van de training is modulair. U kunt ook losse dagen volgen.

Van een Arbeidsmediator wordt verwacht dat deze deskundig is op vele fronten. Belangrijk is tijdig de juridische valkuilen te herkennen en de betrokkenen zó te begeleiden dat zij tot een zinvolle communicatie worden gebracht. Maar ook hoe u als mediator de partijen door ingewikkelde onderhandelingen kan leiden.

Website van Pleiter Advocatuur

De School voor Mediation geeft deze compacte 4‑daagse Basis­training Arbeidsmediation in samenwerking met mr. Sjaak Pleiter van Pleiter Advocatuur en mr. Fleur Tromp van ‘Tromp & Van Kasteel Advocaten Arbeidsrecht’.

Beide arbeidsjuristen, met een jarenlange ervaring in lesgeven, treden hier op als de juridische trainers in deze intensieve opleiding.

In deze 4-daagse Specialisatietraining wordt u opgeleid tot Arbeids­mediator. Tijdens de training wordt uitvoerig ingegaan op de juridische, rationele en emotionele aspecten van arbeids­mediation, en de passende interventie­technieken. Na het volgen van de complete training van vier dagen kunt u zich SvM Arbeidsmediator noemen. Echter, de opzet van de training is modulair, u kunt dus ook losse dagen volgen.

In de training komen aan de orde: Arbeidsrecht, Ontslagrecht en de ‘gevarenzones’, Sociaal Verzekeringsrecht en Ondernemingsrecht. Er wordt aandacht besteed aan de wet- en regelgeving rond verzuim, ziekte en reïntegratie en de verschillende spelers in dat veld. En uiteraard komen de laatste WWZ actualiteiten aan bod.
Verder wordt stilgestaan bij creatieve technieken in verband met het keuzeproces, het onderhandelingsproces, persoonlijkheidsstoornissen en invloed op menselijk gedrag, en overdracht en tegenoverdracht. Er wordt gewerkt aan de hand van de verschillende fasen van het mediationproces.

De opbouw van de training bestaat uit 4 themadagen met theorie en praktijk:
•  Dag 1 en 2: Mediation in het kader van reïntegratie en/of herstel arbeidsrelatie
•  Dag 3: Exit-mediation
•  Dag 4: Toepassen en oefenen van cases
Voor de onderwerpen die deze vier dagen aan de orde komen: zie het programma.
Door de modulaire opzet van de training is het ook mogelijk een gedeelte van de training te volgen. U kunt zich dus ook voor losse dagen opgeven.

Trainers: mr. Sjaak Pleiter, mr. Fleur Tromp en mr. Leonarda Telling, allen met ruime ervaring als Arbeidsmediator.

Als u de training van 4 dagen met goed gevolg heeft doorlopen, ontvangt u van de School voor Mediation het certificaat  SvM Arbeidsmediator.

Doel:

De mediator/niet-jurist een theoretische basis en praktische handvatten te geven, en de specifieke vaardigheden te leren die vereist zijn voor het professioneel begeleiden van mediations vanuit de zakelijke en de juridische kant van arbeidsconflicten.

Voor wie:

Voor iedere mediator die zich wil specialiseren in Arbeidsmediation. Voor het goed volgen en succesvol afronden van deze training is een gedegen vooropleiding, zoals een Basisopleiding Mediation, noodzakelijk.

Opzet:

Theorie afgerond met praktische toepassing en oefeningen. De opbouw is 3 dagen theorie en 1 dag praktische oefening.
De eerste 2 dagen hebben als thema: Mediation in het kader van reïntegratie en/of herstel van de arbeidsrelatie.
Dag 3 gaat in op Exit-mediation en dag 4 is een praktijkdag voor toepassing en oefening van cases.
Voor de onderwerpen die deze vier dagen aan de orde komen, zie het programma.

Docenten:

mr. Sjaak Pleiter, mr. Fleur Tromp en mr. Leonarda Telling, allen met ruime ervaring als Arbeidsmediator.

Groep:

Maximaal 16 deelnemers, minimaal 8.

Data:

Nieuwe datum volgt.

De opzet van de training is modulair, u kunt ook losse dagen volgen.
Zie ook de Agenda.

Locatie:

Antropia, landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 te Driebergen. Naast station Driebergen-Zeist, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de auto is er gratis parkeer­gelegenheid. Voor een routebeschrijving zie: antropia.nl/route

Kosten:

€ 1.800,– bij boeking van 4 dagen ineens, vrij van BTW, inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch. U kunt ook losse dagen boeken, de prijs van een losse dag is € 475,–.
Niet inbegrepen zijn studieboeken (ca. € 27,50). Voor een overzicht van de benodigde studieboeken, zie de Literatuurlijst.

Oud-cursisten van onze Basisopleiding Mediation geven wij bij boeking van 4 dagen ineens een vaste korting van € 100,–. Zij betalen dus € 1.700,–.

We geven op de Specialisatie Arbeidsmediation een vroegboekkorting van € 100,– voor aanmeldingen tot 1 maand vóór de start van de opleiding. U betaalt dan geen € 1.800,– maar € 1.700,–. Oud-cursisten betalen dan  € 1.600,–. Voor aanmeldingen van losse dagen geven we een evenredige vroegboekkorting.

MfN:

24 PE-punten categorie 1A,
of 6 PE-punten per dag.

Aanmelden:

Door middel van het invullen van het webformulier
of door het invullen en opsturen van het aanmeldformulier.