School voor Mediation

Voorbereiding op het assessment: de Video-opnamedag

Video-opname met DVD voor het video-assessment.

Data:
 

●  Maandag 4 juni 2018.  
De Video-opnamedag is ‘s middags van 13:00 tot 17:00 uur.
De duur van een video-registratie is ongeveer 1,5 uur.
→ We geven de Video-opnamedag ook ‘on-demand’

Na de Basisopleiding, de kennistoets en de voorbereiding blijft er voor de aankomende MfN-registermediator nog één horde te nemen: het live- of het video-assessment.

We bieden u de gelegenheid, in aansluiting op bijvoorbeeld een voorbereidingsdag of oefenworkshop, een video-opname te maken voor een DVD die u kunt gebruiken voor het video-assessment. Wij zorgen voor de geschikte ruimte, een ervaren begeleider, een ervaren acteur/actrice en video-apparatuur met de bediening. Het eindresultaat is een DVD die voldoet aan de technische eisen van het MfN en die ter beoordeling kan worden voorgelegd aan het examenbureau Intop.

Eigen keuze van de casus, tijd en aandacht voor geconcentreerde voorbereiding, begeleiding door ervaren trainer/assessor, ingespeelde acteurs, nadruk op de criteria van het assessment, directe feedback door de begeleiders, eigen review van de resulterende DVD, overleg over de geschiktheid van het resulltaat.
Dit alles in een fantastische locatie met bijzonder smaakvolle gerechten!

Als u dit bij ons laat doen heeft dat een aantal voordelen:

  • Uw begeleider is een ervaren trainer, registermediator en assessor, die de criteria van het assessment kent.
  • Onze professionele trainingsacteur/actrice kent de eisen die aan het assessment worden gesteld.
  • Onze opname-apparatuur is nieuw en levert helder en scherp beeldmateriaal met goed verstaanbaar geluid.
  • We beschikken over voldoende oefenruimtes om u rustig te kunnen voorbereiden op de mediation. 
  • U kunt vooraf zelf het onderwerp bepalen (familie-, buren-, arbeids- of zakelijk conflict), zodat u voorbereid de mediation instapt. U kunt ook van tevoren uw eigen casuïstiek insturen, die dan op de criteria van het assessment beoordeeld zal worden.
  • Na afloop van de mediation krijgt u uitvoerige feedback van uw begeleider, en u krijgt de DVD mee, zodat u deze in alle rust kunt bekijken.
  • Naderhand kunt u met de begeleider bespreken of de DVD definitief is en geschikt om op te sturen naar Intop voor het video-assessment. 

Om de slagingskans zo groot mogelijk te maken, adviseren wij u zich voorafgaand aan de opnamedag terdege voor te bereiden! Dat kan door deel te nemen aan een voorbereidings­dag of oefenworkshop. Of u oefent met uw intervisiegroep daar intensief op, zodat u met vertrouwen kunt kiezen voor een videosessie.

Hoewel alle voorbereiding en intensieve oefening tot het gewenste resultaat moet leiden, kan de School voor Mediation echter niet garanderen dat u ook zal slagen met de gemaakte video. De beoordeling daarvan ligt exclusief bij het examenbureau Intop.

Indien u interesse heeft, maar alle genoemde data zijn vol, neem dan contact met ons op via het aanmeldformulier. Dan zoeken we naar een oplossing op maat.

Het is ook mogelijk om met een eigen groep van 4 deelnemers in onderling overleg met ons een voor u geschikte datum te bepalen. Neem daarover gerust contact met ons op via het aanmeldformulier.

U kunt om te overleggen over de mogelijkheid van andere of extra data altijd contact met ons opnemen via het aanmeldformulier.

Doel:

Faciliteren en begeleiden van de video-opname voor de DVD van het video-assessment.

Voor wie:

Voor iedereen die geslaagd is voor de kennistoets en zich heeft voorbereid op het assessment en kiest voor het video-assessment.

Opzet:

Persoonlijke keuze van de casus en tijd voor voorbereiding, begeleiding door ervaren trainer/assessor, video-opname van de mediation in een rollenspel met een acteur, feedback van de assessor, eigen review van de DVD, overleg over het eindresultaat.

Begeleiding:

Een ervaren begeleider en een professionele trainingsactrice.

Groep:

Van 3 tot maximaal 4 deelnemers.

Data:

●  Maandag 4 juni 2018.  
De Video-opnamedag is ‘s middags van 13:00 tot 17:00 uur.
De duur van een video-registratie is ongeveer 1,5 uur.
→ We geven de Video-opnamedag ook ‘on-demand’

Locatie:

De Baak, landgoed de Horst, De Horst 1 te Driebergen. Voor een routebeschrijving zie: landgoeddehorst.nl/contact

Kosten:

De prijs van een video-opname met resulterende DVD is: € 495. Twee video’s: € 875. Vrij van BTW. Inclusief koffie en thee.
Voor oud-cursisten van onze Basisopleiding is de prijs van 1 video: € 425 en van 2 video’s € 700.

Aanmelden:

Door middel van het invullen van het webformulier
of door het invullen en opsturen van het aanmeldformulier.  

Wat zijn de kwalificaties waarop assessoren letten tijdens het assessment?
  Download een PDF van het Observatieformulier Gedragscriteria.
Daarin worden de 5 hoofdcompetenties van de mediator beschreven.

Live-assessment of video-assessment
In plaats van een live-assessment, is er voor kandidaten ook de mogelijkheid een video-assessment te doen. Zo’n examenvideo kan door een kandidaat zelf worden gemaakt of door de School voor Mediation worden verzorgd.

Een video maken voor een examen is voor velen natuurlijk iets nieuws. Bovendien moet een video-assessment inhoudelijk en technisch aan een aantal kwalitatieve criteria voldoen. Om zorg te dragen dat examen-video’s het vereiste niveau hebben, wordt bij de training van assessoren daar extra aandacht aan besteed.

Voor de kandidaat die een weloverwogen keus wil maken tussen het doen van een live-assessment of een video-assessment heeft Intop een aantal documenten vervaardigd, die kandidaten bij die afweging kunnen ondersteunen en bij de uitvoering helpen.

Deze documenten vindt u op de website van Intop, maar u kunt ze ook hier inzien/downloaden:

Slagingspercentages van het assessment (de vaardighedentoets)
Intop heeft de slagingspercentages van het assessment in 2016 gepubliceerd:

Het totale slagingspercentage voor de assessments in 2016 was 79,1%.
Er zijn in totaal 303 geslaagden, waarvan 82 na een herkansing.

Bij het live assessment in 2016 was het slagingspercentage van de eerste deelname van kandidaten 65,9%.

Bij het video-assessment in 2016 was het slagingspercentage van de eerste deelname van kandidaten 53,8%.

Voor meer informatie over de slagingspercentages van het assessment,
zie: de website van Intop.

Geldigheidsduur van de opleiding
Een kandidaat heeft 2 jaar de tijd na afronding van de MfN-erkende opleiding om het schriftelijke theorie-examen en het praktijkexamen (live of video) te behalen én de inschrijving bij het MfN te voltooien.

Zie hiervoor het Examenreglement schriftelijk theorie-examen MfN‑ register­mediator, bij punt 4 Aanmelding, lid 5 Geldigheidsduur, op de website van Intop.