School voor Mediation

Permanente Educatie - Workshop

Workshop ‘Het lastige gesprek’

Datum:  Nieuwe datum volgt.

Neutraliteit en onpartijdigheid staan hoog in het vaandel bij de mediator. Toch kan het in sommige situaties ‘lastig’ zijn vast te houden aan uw uitgangspunten. Hoe komt dat eigenlijk? Wat is het precies, dat een situatie ‘lastig’ voor u maakt? Kan het zijn dat het ‘lastige’ met uzelf te maken heeft, meer dan met de situatie, of met de betrokkenen?

Aan de hand van uw eigen praktijksituaties gaan we aan het werk met ‘Introvisie’, een manier van leren uit eigen ervaringen. Deze methode van werken, gebaseerd op het model Dynamische Oordeelsvorming®, geeft u inzicht en houvast om polarisatie te voor­komen of te verminderen, (voor)oordelen te objectiveren en dialoog te bevorderen.

In deze workshop zet Ron Henkes u zó in beweging dat u de werking ervaart van over­tuigend geleiden en het stellen van de juiste vragen – op weg van kunde naar kunst! Om te kunnen uitgaan van uw eigen (werk)vragen, krijgt u twee weken van tevoren een voorbereiding toegestuurd.

Ron Henkes (1958) heeft in zijn werk als trainer, opleider en MfN-geregistreerd mediator de ambitie om mensen met zichzelf en met elkaar in gesprek te brengen.
Ron Henkes is bestuurslid van stichting Dialoog en verantwoordelijk voor opleiding en training in alle mogelijke toepassingen van Dynamische Oordeelsvorming.

Doel:

Inzicht in de invloed van uw eigen oordeelsvermogen op neutraliteit en onpartijdigheid. Verdieping van uw vermogen tot het objectiveren van (voor)oordelen en het gesprek te bevorderen.

Voor wie:

•  Voor MfN-registermediators die hun vaardigheden willen verdiepen en punten behalen voor hun Permante Educatie.

•  Voor professionals die mediationvaardigheden gebruiken in hun eigen werksituatie en specifieke kennis en praktische vaardigheden willen opdoen of aanscherpen.

Opzet:

Ervaringsgerichte aanpak aan de hand van eigen (werk)vragen, ondersteund door korte theoretische toelichting.

Docent:

Ron Henkes, trainer, opleider en MfN-registermediator.

Groep:

Maximaal 16 deelnemers, minimaal 6.

Datum:

Nieuwe datum volgt.

Locatie:

Antropia, landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 te Driebergen. Naast station Driebergen-Zeist, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de auto is er gratis parkeer­gelegenheid. Voor een routebeschrijving zie: antropia.nl/route

Kosten:

€ 250,– vrij van BTW, inclusief koffie, thee, lesmateriaal en het ‘Praktijkboek Dynamische Oordeelsvorming’.
Oud-cursisten van onze Basisopleiding betalen slechts € 200,–

MfN:

4 PE-punten categorie 1A.

Aanmelden:

Door middel van het invullen van het webformulier
of door het invullen en opsturen van het aanmeldformulier.