14 Affirmaties voor het omgaan met mensen met wie je het niet eens bent

We leven in een tijd van grote onenigheid. Diepe scheidingen ontstaan ​​binnen naties, groepen, gemeenschappen, zelfs tussen familieleden en vrienden. Het niet met elkaar omgaan heeft voor velen van ons geleid tot veel meningsverschillen en frustraties. Affirmaties herinneren ons eraan dat we allemaal gezien, gehoord, erkend en gerespecteerd willen worden.

Of je het nu oneens bent over politiek, ouderschap, welk dieet het beste is, klimaatverandering of religieuze of spirituele perspectieven, we hebben allemaal onze eigen opvattingen. Wat je door deze moeilijke tijd heen kan helpen, is om naar alle perspectieven te kijken door een lens van dankbaarheid. De diversiteit van het leven is spectaculair en het geeft ons de mogelijkheid om niet alleen meer over onszelf maar ook over elkaar te leren. In plaats van naar mensen te kijken die de wereld niet op dezelfde manier zien als jij door een veroordelende of boze bril, begin je anderen met meer nieuwsgierigheid, mededogen en liefde waar te nemen.

We kunnen veel over anderen leren door te luisteren en het niet persoonlijk op te vatten. Wanneer anderen meer over zichzelf vertellen, hebben we de kans om meer over elkaar te leren en anderen te accepteren zoals ze zijn in plaats van wie we denken dat ze zouden moeten zijn. Omdat de waarheid is, ondanks onze enorme verschillen, we niet zijn gebouwd of geprogrammeerd om geïsoleerd te leven.

Meningsverschillen maken deel uit van de menselijke natuur, maar door anderen te schande te maken of ons af te zonderen van degenen die anders denken, ontstaat een annuleringscultuur die ons alleen maar verder verdeelt. Deze verdeeldheid eist een psychische tol van de mensheid.

Een geweldig hulpmiddel om in moeilijke tijden meer medelevend te zijn, is het gebruik van affirmaties. Dit zijn krachtige woorden die ons helpen ons te concentreren op waarheid, liefde en vriendelijkheid.

De volgende keer dat je merkt dat je het niet eens bent met iemand, probeer dan een van deze affirmaties in je hoofd te herhalen om je te helpen met elkaar overweg te kunnen en boven onenigheid uit te stijgen.

 1. Elke situatie is een kans om liefde te verkiezen boven angst.
 2. Als ik mijn waarheid spreek, geeft dat anderen toestemming om hetzelfde te doen.
 3. Ik blijf open-minded.
 4. Ik heb vertrouwen in overtuigingen die voor mij werken.
 5. Ik vervang oordeel met nieuwsgierigheid.
 6. Mijn hart liegt nooit. Ik vertrouw het.
 7. Ik sta mezelf toe om gewoon te zijn wie ik ben in plaats van wie ik denk dat ik zou moeten zijn.
 8. Ik maak me los van alle verontrustende situaties en omring ze met liefde.
 9. Het domino-effect van vriendelijk zijn zal op elk gebied van mijn leven verschijnen.
 10. Ik zie liefde in anderen en activeer de liefde in mij.
 11. Ik kan leren van anderen en zij kunnen van mij leren.
 12. Vrede is een keuze die ik dagelijks maak.
 13. Mijn overtuigingen definiëren mij niet. Ik ben bereid om de perspectieven van anderen te zien zonder oordeel.
 14. Ik heb liefdevolle toestemming voor anderen om te zijn wie ze zijn in plaats van wie ik denk dat ze moeten zijn.

Jezelf trainen om toleranter te worden is mogelijk, en het is niet alleen een geweldig cadeau voor jezelf, maar helpt ook om meer compassie en vrede in de wereld te brengen. Er is geen reden om onze overtuigingen diepere verdeeldheid te laten veroorzaken, want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: gezien, gehoord, erkend en gerespecteerd worden.

Bron: Spirituality & health

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten