Voorbereidingsdag

Gedegen en intensief voorbereiden op het assessment

De Intensieve Voorbereidingsdag op het assessment is bedoeld voor de professionele mediator, die zich wil laten registreren als MfN‑registermediator. Om geregistreerd te kunnen worden, dient u geslaagd te zijn voor de kennistoets én voor het assessment. Op deze dag bereiden we u uitvoerig en gedegen voor op dit assessment. Op uw verzoek kan in de loop van de dag ook een video-opname gemaakt worden die u kunt gebruiken voor het video-assessment. NB: Een Intensieve voorbereidingdag is ook geschikt voor mediators die hun mediation­vaardigheden eens flink willen aanscherpen en verdiepen.

In de Basisopleiding Mediation voor professionals is aandacht besteed aan het theoretisch kader en het praktisch oefenen. Daar leert u de basisprincipes van mediation, de mediationvaardigheden en wordt u voorbereid op het theorie-examen (de kennistoets).

Met de Intensieve Voorbereidingsdag op het assessment bereidt u zich expliciet voor op het praktijk­examen (de vaardighedentoets, het assessment). Tijdens deze intensieve trainingsdag besteden we aandacht aan de criteria van het assessment, de vereiste verdieping van uw mediation­vaardigheden en u oefent intensief op het assessment.

Kortom: intensief en geconcentreerd oefenen in een veilige kleine groep. U geeft uw persoonlijke leerdoelen aan, kent de criteria van het assessment, krijgt directe feedback van uw ervaren begeleider en oefenmateriaal mee voor verder aanscherpen. Een video-opname wordt toegestuurd. 

Voorafgaand aan de Intensieve Voorbereidingsdag ontvangt u een ‘leerdoelen­formulier’ waarop u uw eigen ontwikkelpunten kunt aangeven. De voorbereidingsdag begint met de vaststelling van uw persoonlijke leerdoelen, zodat u daar maximaal aan kunt werken.

We werken met een kleine groep van maximaal 4 deelnemers, waarin u wordt bijgestaan door de begeleider – een ervaren trainer/registermediator en assessor – en u werkt met een trainingsacteur/actrice als sparringpartner. Zo’n kleine groep geeft u de gelegenheid de gehele dag geconcentreerd te oefenen, met de acteur/actrice en met elkaar.

Tijdens en na het oefenen krijgt u directe feedback van de trainingsactrice/acteur, uw medecursisten en de begeleider. We leggen sterk de nadruk op uw houding, gedrag en uw mediation­vaardig­heden. De begeleider geeft feedback op basis van uw eigen leerdoelen, en aan de hand van de eindtermen zoals die worden verwacht bij het assessment.

Aan het eind van de dag heeft u inzicht gekregen in uw verbeterpunten, en u krijgt oefenmateriaal mee naar huis, waarmee u uw sterke punten en eventuele ontwikkel­punten nog eens rustig kunt nalopen.

Mocht u zich met een eigen groep van 4 deelnemers willen aanmelden, dan is het mogelijk om in onderling overleg een geschikte datum af te spreken. Bent u hierin geïnteresseerd neem dan contact met ons op via het aanmeld­formulier.

Deze trainingsdag/voorbereidingsdag is ook zeer geschikt voor intervisie­groepen die met elkaar willen oefenen in een optimale omgeving. Is dit uw wens, vertel het ons via het aanmeldformulier.

Regelmatig wordt deze dag ook gebruikt om in de ochtend te oefenen en in de middag een video op te nemen die kan worden voorgelegd aan het examenbureau Intop. Heeft dit uw voorkeur, laat het ons weten via het aanmeld­formulier.

doel

Aanscherping en verdieping van de mediationvaardigheden en intensieve voorbereiding op het assessment.

voor wie

– Voor iedereen die geslaagd is voor de kennistoets en zich wil voorbereiden op het assessment.
– Voor alle mediators die hun mediationvaardigheden willen aanscherpen en verdiepen.

opzet

Persoonlijke leerdoelen, criteria van het assessment, oefenen van mediationvaardigheden, feedback en zelfreflectie.

groep

Maximaal 4 deelnemers.

data

– 21 juni 2024

De Voorbereidingsdag is van 10:00 tot 17:00 uur. Inloop vanaf 09:30 uur.

We geven de Intensieve Voorbereidingsdag ook ‘on-demand’. Neem hiervoor contact met ons op.

trainers

Een trainer/docent met ruime ervaring als MfN-registermediator en MfN-assessor, en twee professionele trainingsacteurs/actrices als sparring­partner.

locatie

Landgoed Overhorst, Hoofdstraat 250 te Driebergen.

kosten

Kosten € 1.195,- vrij van BTW. Inclusief begeleiding, lesmateriaal, koffie/thee en lunch.
Alumni van onze Basisopleiding betalen € 1.095,-.

MfN

6 PE-punten categorie 1A (aangevraagd).

kwalificaties

Wat zijn de kwalificaties waarop assessoren letten tijdens het assessment? Download een PDF van het Observatieformulier Gedragscriteria. Daarin worden de 5 hoofdcompetenties van de mediator beschreven.

aanmelden

Door middel van het invullen van aanmeldformulier.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten