Basisopleiding

De 9-daagse Basisopleiding Mediation voor professionals is bedoeld voor een brede doelgroep. Het MfN (Mediatorsfederatie Nederland) en KNB de Notaris hebben de opleiding erkend en geaccrediteerd. Beoordeeld en gewaardeerd met een 9+!

In de opleiding leert u verschillende mediationtechnieken waarmee u een situatie die vastzit weer vlot trekt. U leert de achterliggende belangen boven tafel te krijgen en de communicatie te herstellen. Kortom: Beweging brengen in dat wat vast zit.

Deze opleiding vraagt van u inzet en vermogen tot zelfreflectie. Als u in een conflict­situatie neutraal wilt zijn en blijven, als u meer grip op de situatie wilt, kortom u hierin meer wilt bekwamen, volg dan deze 9-daagse opleiding.

Afhankelijk van de groepsgrootte wordt u begeleid door één of twee ervaren docenten/trainers. Bij inzet van twee docenten zal één van de twee docenten gedurende de hele looptijd altijd aanwezig zijn om uw persoonlijke ontwikkeling te volgen.

In de opleiding komen onder andere aan de orde: conflictmechanismen, communicatie- en interventie­technieken, vormen van onderhandelen, juridische aspecten rond mediation, het mediation-proces en diverse vormen van mediation. Behalve de theorie is er voldoende oefenmogelijkheid om de mediationvaardigheden in praktijk te brengen, zodat u het zelf ‘in de vingers krijgt’. Dus leren door te ervaren! 

Deze Basisopleiding Mediation stelt u in staat om na het afleggen en behalen van het theorie-examen (de kennistoets) en het praktijkexamen (de vaardighedentoets of het assessment) aan de slag te gaan als MfN-registermediator, óf zonder deze examens de mediation­vaardig­heden te gebruiken in uw dagelijkse praktijk (zowel werk als privé).

Naast uw tijdsinvestering zijn de kosten € 3.975,- voor alle 9 dagen. Hierin is inbegrepen de locatie met lunch en studiemateriaal, excl. verplichte literatuur. Maakt u gebruik van de vroegboekkorting dan betaalt u € 3.825,-!

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten