Masterclass: Excellente gespreksvoering

Afspreken – uitspreken – aanspreken

Deze training leert u een gesprek zó te voeren dat u een heleboel gedoe zoals misverstand, weerstand, of erger later leert voorkomen! Dat scheelt veel en maakt verschil. U leert de relatie goed te houden en uw doel te bereiken.

Wilt u verschil maken in het contact met een patiënt, burger, (zieke)medewerker, huurder, collega, omwonende, of een ander met wie u een lastig gesprek denkt te gaan voeren? En wilt u daar in de toekomst constructief mee omgaan?
Of is er een situatie waarin mensen niet(s) willen en vraagt u zich af hoe krijgt u ze toch mee? Dan is dit een training voor U!

Met behulp van diverse technieken leert u op een andere manier te luisteren: wat zegt de ander precies tussen de regels door en wat bedoelt diegene er eigenlijk mee?

Communicatie en gedrag zijn hierbij leidend.

U leert omgaan met weerstanden en verwijten door deze te vertalen naar een vraagstelling. U ervaart hoe uw gesprekspartner in elkaar zit en hoe u daarop reageert. U bent in staat daarin verandering teweeg te brengen!

doel

U ervaart hoe u een goede dialoog kunt krijgen met de ander. U bent zich bewust hoe u richting kunt geven aan het gesprek door te begrijpen waar de ander staat. De nadruk ligt op het herkennen van uw eigen aandeel in de communicatie met de ander, ter voorkoming van misverstanden, weerstand en wellicht een conflict.

voor wie

Voor iedereen die beroepsmatig in het werk te maken heeft met complexe situaties waar tegengestelde belangen spelen, conflicten en onderhandelen. Bijvoorbeeld o.m. managers, projectleiders, adviseurs, klachtbehandelaars, personeelsfunctionarissen en vele anderen.

opzet

Met eigen situaties aan de slag in een diverse groep, dus u leert van deelnemers uit verschillende organisaties. Na ieder theorie onderdeel wordt in groepjes geoefend.

groep

Maximaal 12 deelnemers, minimaal 6.

datum

Maandag 8 juni ’20 van 10:00 tot 17:00 uur.

locatie

Antropia, landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 te Driebergen. Naast station Driebergen-Zeist, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor een routebeschrijving zie: antropia.nl/route

kosten

€ 425,- vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lesmateriaal.

We geven een vroegboekkorting van € 25,- voor aanmeldingen tot 1 maand vóór de start van de masterclass. U betaalt dan geen € 425,- maar € 400,-.

aanmelden

U kunt zich voor deze dag opgeven met het aanmeldformulier of met een email naar: info@schoolvoormediation.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten