De 6 grote voordelen van thuiswerken

Op dit moment komen veel mensen er niet onderuit; thuiswerken. De belangrijkste en grootste voordelen van thuiswerken hebben we voor je op een rijtje gezet.

 1. Thuiswerkers zijn productiever
  Ja, echt. Thuiswerken maakt ons (of in elk geval veel van ons) productiever. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. 8 op de 10 medewerkers die thuis werken besteden evenveel of zelfs meer uren aan hun werk, dan als zij op kantoor zijn. En 9 op de 10 thuiswerkers krijgen evenveel werk of juist meer werk af op zo’n dag buiten kantoor.
 2. Thuiswerken is goed voor de balans tussen werk en privé
  De balans vinden tussen ons privéleven en ons werk kan soms best lastig zijn. Want hoe moet je in hemelsnaam een succesvolle carrière, een sociaal leven, een goede relatie én voldoende tijd voor jezelf combineren?
  Met thuiswerken wordt het vinden van deze balans net een stukje makkelijker. Tijdens het werk kun je makkelijk wat huishoudelijke klusjes tussendoor doen. Ook kun je je eigen werktijden bepalen. Thuiswerken is dus vrij flexibel.
 3. Thuiswerkers melden zich minder snel ziek
  Medewerkers die thuis mogen werken zullen zich minder snel ziek melden. En dan hebben we het dus over milde klachten. Doordat zij thuis mogen werken voelen zij zich beter op hun gemak en is het makkelijker voor ze om rust toe te voegen in hun dag. Ze hoeven bijvoorbeeld niet te reizen met de trein. Vaak is dit de reden dat zij thuis wel door blijven werken.
 4. Thuiswerkers blijven gemotiveerd
  Thuiswerkers kunnen zelf hun werktijden bepalen en ook hoe hun dag eruit komt te zien. Ze kunnen pauze nemen wanneer hen dat uitkomt en ze worden niet gestoord door collega’s waardoor ze langer in één stuk door kunnen werken. Hierdoor blijven ze gemotiveerd!
 5. Thuiswerkers zijn goedkoper
  Kijk, en dit is één van de voordelen waar je baas, of opdrachtgever, ook heel blij van wordt. Want ook voor je baas scheelt het heel wat geld als je een dagje in de week thuis blijft, in gewonen tijden. De reiskosten worden op deze manier namelijk een stukje goedkoper. En geld besparen kan nooit kwaad toch?
 6. Thuiswerken is efficiënt
  Dit voordeel sluit weer heel goed aan bij de productiviteit. Er is bewezen dat de uren dat werknemers thuis zitten te werken efficiënter worden benut dan als zij op kantoor zouden zitten. 36 procent van de thuiswerkers verzet zelfs meer werk in kortere tijd dan dat zij op kantoor zouden doen in een langere tijd.

We blijven de situatie van de positieve kant bekijken.

bron: Bedrock

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten