Het belang van een goede opleiding

De tuchtcommissie van MfN heeft uitspraak gedaan in een familiemediation zaak. Deze gaat over een echtscheiding en de ondeugdelijke vastlegging van de afspraken waarmee de mediator ondeskundigheid wordt verweten.
Hiermee wordt nogmaals duidelijk dat een gedegen opleiding tot familiemediator van belang is.

Onze opleiding tot familiemediator start op maandag 1 november >

In een echtscheidingszaak (M-2021-2) trof het beroep van klager op Gedragsregel 7 (Competentie) doel. Ook de Tuchtcommissie vond dat de mediator onvoldoende deskundigheid ten toon had gespreid. Het verwijt van klager dat de mediator zich niet onafhankelijk had opgesteld ging echter niet op. Noch het verwijt dat de mediator partijen onvoldoende tijd had gegeven om de concept vaststellingsovereenkomst (VSO) te bestuderen en te bespreken met hun adviseurs. Voor de praktijk is deze zaak vooral van belang met het oog op wat volgens de Tuchtcommissie in verband met de vastlegging van gemaakte afspraken van een ‘deskundige’ mediator mag worden verwacht.

Lees de hele zaak op de website van MfN >

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten