In the spotlight – december 2019

GrrrGRRR Conflictbeheersing
conflictbeheersing in 75 lessen
A. Bourdrez
EAN: 9789049960087

GRRR biedt 75 succesvolle strategieën om conflicten te voorkomen of op te lossen, mede ontwikkeld door Winston Churchill, Al Capone, Harvard University, talloze bereidwillige advocaten, drie bonobo’s, twee zoenende boksers, een cowboy, Mikhail Gorbatsjov, Sun Tzu en John Rambo. GRRR is te gebruiken bij barse agenten, boze buren, onwillige debiteuren, nalatige opdrachtgevers, sluwe advocaten en andere ruziemakers.

Elke les is door de schrijver uitvoerig getest in de praktijk en kan worden toegepast aan de keukentafel, op straat en in de boardroom. De bijdragen van vooraanstaande fotografen, illustratoren en ontwerpers maken GRRR tot een unieke, complete en direct bruikbare inleiding in de praktijk van conflictbeheersing.

De verborgen dynamiek van familiebandenVerborgendynamiek van familiebanden
met familieopstellingen oude patronen blootleggen en oplossen
Bert Hellinger
EAN: 9789401302081

Door middel van ‘familieopstellingen’, de therapeutische methode van grondlegger Bert Hellinger, worden lastige verhoudingen binnen families zichtbaar. Door het doen van familieopstellingen wordt de tot dan toe verborgen gebleven dynamiek tussen de verschillende gezinsleden boven water gehaald en zo mogelijk opgelost. In deze uitgave van Hellingers standaardwerk wordt aangegeven hoe deze therapeutische methode van familieopstellingen kan worden toegepast en verfijnd, met als doel los te komen van emotionele verstrikkingen.

De meeste mensen deugende meeste mensen deugen
Een nieuwe geschiedenis van de mens
Rutger Bregman
EAN: 9789082942187

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?
Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Hostage at the Tablehostage at the table
How leaders can overcome conflict, influence others, and raise performance
George Kohlrieser
EAN: 9780787983840

George Kohlrieser-an international leadership professor, consultant, and veteran hostage negotiator-explains that it is only by openly facing conflict that we can truly progress through the most difficult business challenges. In this provocative book, he reveals how the proven techniques and psychological insights used in hostage negotiation can be applied successfully to any personal or business relationship. Step by step, he outlines the seven key factors that anyone can use to remove the blocks that stand in the way of resolving tough problems and shows how business leaders, in particular, can develop and access the skills they need to create trust and a positive mind-set in their companies.

 

Aan alle gescheiden oudersaan alle gescheiden ouders
leer kijken door de ogen van je kind
Marsha Pinedo
EAN: 9789400503656

Elk jaar krijgen 70.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Soms gaat het goed, vaak ook niet. Dat kan anders. Marsha Pinedo, oprichter van Villa Pinedo – dé online community voor kinderen met gescheiden ouders – neemt je in dit boek bij de hand.
In Aan alle gescheiden ouders laat Marsha de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen
en oefeningen waar je meteen iets mee kunt. Zodat jouw kind later kan zeggen: ‘Mijn ouders? Die zijn echt goed gescheiden.’

 

Beïnvloed anderen, begin bij jezelfbeinvloed anderen
Bert van Dijk
EAN: 9789058719768

We komen allemaal wel mensen tegen waar het niet echt mee klikt of waar we grote moeite mee hebben maar waar we wel iets mee moeten: overleggen, samenwerken, naast wonen. We ergeren ons aan hun gedrag, verbazen ons over hun
manier van reageren of we lijken eindeloos langs elkaar heen te praten.
Vermoeiend en soms ook frustrerend. Dit boek geeft je de raad die je nodig hebt om met het meest lastige gedrag om te gaan.
Daarvoor is het nodig dat je:
• je realiseert dat je alleen je eigen gedrag kunt sturen
• weet wat je wilt
• iets anders durft te doen dan je gewend bent
(en dat is spannend en boeiend tegelijk)!
Aan de hand van een team van acht mensen laat Bert van Dijk, dé expert op het gebied van interactie, stap voor stap zien hoe je de samenwerking met anderen kunt verbeteren door je eigen gedrag te veranderen. Want het beïnvloeden van anderen begint altijd bij jezelf. En dat is lang zo moeilijk niet als je wellicht denkt: met een gezonde dosis zelfkennis, oprechte belangstelling voor anderen en dit boek kom je een heel eind.
Sterker nog: dit boek verandert je leven behoorlijk: je hebt veel minder last van anderen en leeft dus relaxter dan ooit.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten