In the spotlight – juni 2020

Eenvoudiger leven in onrustige tijden
10 gelukzones in jezelf
Mark Verhees
EAN: 9789082904871

In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist nu.
Bijzondere tijden bieden bijzondere kansen voor vernieuwing en verbetering. Van angst naar vertrouwen. Van stress naar zelfverzekerdheid. Van dichtklappen bij tegenslag naar veerkrachtig openbloeien.
Eenvoudiger leven is een goudeerlijk, openhartig en optimistisch verhaal over tien gelukzones in jezelf.
Wat je zoekt, zul je vinden.

Epiloog bij Grote verwachtingen
Geert Mak
EAN: 9789045042916

In ‘Epiloog’ richt Geert Mak zich, net zoals in ‘Grote verwachtingen’ zich tot een denkbeeldige geschiedenisstudent uit 2069: “Als een donderslag bij heldere hemel waren wij aan de beurt. Wij, de zondoorstoofde generaties van deze decennia, werden in het voorjaar van 2020 plotseling uit onze roes wakker geschopt en proefden voorzichtig het woord ‘noodlot’ op onze tong.”
Wie had kunnen denken dat Mak zo snel al zou moeten getuigen van de grootste maatschappelijke ontwrichting sinds de Tweede Wereldoorlog? Oorlogen en epidemieën zijn vanouds de grootste gevaren die de mens bedreigen. Geen Europeaan die dacht een van beide nog mee te zullen maken in ons deel van de wereld, in de huidige tijd – totdat de coronapandemie uitbrak. Plotseling werden ook wij in het welvarende Europa geconfronteerd met een gigantisch gevaar. De hele samenleving kwam tot stilstand.

Wie is er bang voor de vooruitgang
Jaffe Vink
EAN: 9789044627510

Wij leven in een unieke tijd. We hebben de droom van onze voorouders gerealiseerd. Zij hebben hartstochtelijk geloofd dat de vooruitgang hen zou verlossen van de bittere armoede en de zware arbeid.
Maar we kunnen niet geloven dat het zo goed gaat. We zijn bang. We wantrouwen ons voedsel, we vrezen het klimaat, we zijn bezorgd over het milieu. Onze angst zit in de chemische bestrijdingsmiddelen, in de q-koorts, in een ijsbeer uit een film van Al Gore, in een dode boom, in overbevolkte sloppenwijken, in co2 en gsm en _ volgens het laatste rapport van de Gezondheidsraad _ in de zonnebril.
Wie is er bang voor de vooruitgang is een onderzoek naar die angst. Waar komt die vandaan? Wat zijn de wortels van ons hedendaagse onbehagen, van onze verontrusting en paniek?

Bodylanguage
mensen kennen door hun lichaamstaal
Joe Navarro
EAN: 9789089756725

Mensen kun je doorgronden via hun lichaamstaal. Want lichaamstaal liegt nooit. In deze praktijkgerichte gids laat Joe Navarro, erkend expert op het gebied van non-verbale communicatie, zien hoe iemands lichaamstaal is te ‘lezen’. Wie dit boek leest leert de gevoelens en het gedrag van anderen te herkennen en te doorgronden. ‘Zeer overzichtelijk, vol praktijkadviezen en met veel foto’s. Een absolute aanrader voor iedereen die de mensen in zijn omgeving beter wil kennen!’
• Lichaamstaal vloeit voort uit oeroude overlevingsinstincten
• Gezichtsuitdrukkingen vertellen weinig over iemands persoonlijkheid
• Met name duimen, voeten en oogleden onthullen verborgen stemmingen
• Typerende lichaamstaal zegt veel over onderdrukte gevoelens en ambities
• Bepaalde non verbale signalen wekken onmiddellijk vertrouwen
• Bepaalde lichaamstaal wekt directe autoriteit en aanzien
Dit boek staat boordevol voorbeelden en nuttige adviezen afkomstig uit Joe Navarro’s eigen jarenlange professionele praktijk. Door je bewust te zijn van je eigen lichaamstaal kun je beïnvloeden hoe familie, vrienden, werkomgeving (en dus ook je leidinggevenden) over je denken. Na het lezen van Bodylanguage treedt de lezer met een frisse blik de mensen in zijn/haar omgeving tegemoet. Want:
Hij zegt dat dit zijn beste aanbod is – Is dat zo ?
Ze zegt dat ze het ermee eens is – Klopt dat ?
Het gesprek ging heel goed – Of juist niet ?
Hij zei ‘Nee’ – Maar hij deed ‘Ja’!
Joe Navarro (1953) is expert internationale contraspionage en terrorisme. Hij is staflid van de FBI Divisie Contraspionage waar hij gedragsanalyse en non verbale communicatie doceert. Navarro’s boeken over lichaamstaal zijn internationale bestsellers. Co-auteur Marvin Karlins (1941) is senior professor managementstudies.

How to read a person like a book
Observing body language to know what people are thinking
Grayson, Nierenberg & Calero
EAN: 9780757003141

Imagine meeting someone for the first time and within minutes—without a word being said—having the ability to tell what that person is thinking. Magic? Not quite. Whether people are aware of it or not, their body movements clearlyexpress their attitudes and motives, communicating key information that is invaluable in a range of situations.

‘How to read a person like a book’ is designed to teach you how to interpret and reply to the nonverbal signals of business associates, friends, loved ones, and even strangers. Best-selling authors Gerard Nierenberg, Henry Calero, and Gabriel Grayson have collaborated to put their working knowledge of body language into this practical guide to recognizing and understanding body movements. In this book, you will find the authors’ proven techniques for gaining control of negotiations, detecting lies, and even recognizing signs of sexual attraction.

Whether in an office, on a date, or on a family outing, the simple technique of reading body language is a unique skill that offers real and important benefits.

 

Speciaal voor de vakantie

Mindful in de natuur
Het creatieve mindfulness werkboek met 60 oefeningen voor buiten
The Mindfulness Project
EAN: 9789000361113

Mindful in de natuur gaat vooral om het halen van meer natuur in je leven. Of je nu in een stadspark bent of in het coulisselandschap van de Achterhoek, natuur is overal en hoe meer oog je ervoor hebt, hoe meer je ziet en hoe meer je je kunt verwonderen over de wereld om je heen. Er is zoveel kleur en zoveel leven en we staan er vaak te weinig bij stil.
In deze speelse en nuttige gids raak je door middel van 60 laagdrempelige mindfulnessoefeningen en handige tips en tools opnieuw verbonden met de natuur, ga je stress tegen en krijg je meer lucht en rust in je dagelijkse leven. Mindful in de natuur is een veldgids en dagboek in een. Ga zelf of met je gezin op pad met dit boek en vul de opdrachten in. Zo heb je een persoonlijk bewaardocument waar je later nog eens in kunt doorbladeren.

 

Werkboek mindful zelfcompassie
Een beproefde manier om jezelf te accepteren, innerlijke kracht op te bouwen en te groeien
Kristin Neff
EAN: 9789057125218

Dit werkboek leert je stap voor stap om je te bevrijden van harde zelfkritiek en onmogelijke eisen aan jezelf, en om juist een compassievolle relatie met jezelf te cultiveren.
Ben jij vriendelijker voor anderen dan voor jezelf? Talloze studies tonen aan hoe nuttig het is om een vriend en steun voor jezelf te zijn, vooral in tijden van nood.
Dit werkboek leert je stap voor stap om je te bevrijden van harde zelfkritiek en onmogelijke eisen aan jezelf, en om juist een compassievolle relatie met jezelf te cultiveren.
Het boek is gebaseerd op het baanbrekende achtweekse programma voor Mindful Zelfcompassie dat wereldwijd al door tienduizenden mensen is gevolgd. Het bevat geleide meditaties (met audio-downloads), informele oefeningen om regelmatig te doen in het dagelijks leven, schriftelijke oefeningen en aansprekende verhalen van mensen die de technieken al gebruiken om relatieproblemen, stress, issues met gewicht en lichaamsbeeld, gezondheidsklachten, angst en andere veelvoorkomende problemen aan te pakken.

 

Het achtste leven (voor Brilka)
Nino Haratischwili
EAN: 9789025459123

“Het achtste leven (voor Brilka)’ van Nino Haratischwili is een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar.
Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, en ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de “rode’ twintigste eeuw.

Het gewicht van de woorden
Pascal Mercier
EAN: 9789028450141

De zestiger Simon Leyland heeft te horen gekregen dat hij nog maar kort te leven heeft. Hij verkoopt de uitgeverij in Triëst die hij na de dood van zijn vrouw ruim tien jaar heeft geleid, en vertrekt naar Londen. Daar is hij volwassen geworden, daar is hij ooit begonnen als vertaler, daar heeft hij zijn vrouw leren kennen en met haar twee kinderen gekregen. Daar heeft hij ook een huis geërfd van een oom. Hij neemt de tijd om de brieven te herlezen die hij het afgelopen decennium aan zijn overleden vrouw heeft geschreven om te ontdekken wie hij geworden is. Het zijn schitterende brieven over liefde, verlangen, eenzaamheid en de kracht van de taal die in hun leven zo’n belangrijke rol heeft gespeeld. En al neemt zijn lot toch nog een onverwachte wending, hij laat zich er niet door van de wijs brengen. Uiteindelijk is Simon Leyland, net als de hoofdpersoon van de roman waaraan hij begint, een gelouterd mens.

Uit het leven van een hond
Sander Kollaard
EAN: 9789028290082

Uit het leven van een hond beslaat een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56, IC-verpleegkundige, alleenstaand. Hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag als Henks hond ziek blijkt. Het dier zal sterven, niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd. Dat gegeven gaat als een sleepnet over de bodem van de dag en haalt de gebruikelijke gedachten boven: dat de tijd maar één richting kent; dat we zo kwetsbaar zijn; dat we zo eenzaam zijn, hoeveel liefde we ook vinden.
Henk heeft het grote talent om uit een acuut besef van sterfelijkheid een krachtig carpe diem te putten: leef het leven ten volle. En dat maakt Uit het leven van een hond tot het tegenovergestelde van een verdrietig boek. Aan het eind van de dag zien we Henk, in helderziende dronkenschap, met zijn hond op de bank. Wat was dit voor een dag? Een reinigende ervaring? Een catharsis? Nee, het was simpelweg een dag, tijd die voorbijging, het leven dat werd geleefd.

Nederland reisgids 2020 – Vakantie in eigen land – Rust & ruimte + gratis app
Ontdek natuur, cultuur en mooie dorpjes.
Marlou Jacobs & Godfried van Loo
EAN: 9789083042756

De reisgids voor wie op zoek is naar ruimte en rust in Nederland. Ontdek bijzondere regio’s voor een weekend weg of een langere vakantie. Met fiets- en wandelroutes, kaarten en een gratis mobiele app. Ontdek 20 bijzondere regio’s in Nederland, weg van de drukte. Voor een weekend weg of een langere vakantie in eigen land omgeven door natuur, rust, veel ruimte en vriendelijke mensen. Deze inhoudelijke reisgids is voorzien van prachtige foto’s en achtergrondverhalen. Ontdek onbekende, onverwachte en verrassende plekken in Nederland. Zoals eeuwenoude polders met fraaie windmolens, glooiende landschappen met statige kastelen, waterrijke natuurgebieden, schaduwrijke bossen en langs de mooiste dorpjes van Nederland.

Zomerboek 2020
Psychologie Magazine

In dit zomerboek lees je:
Waarom vakantie geen luxe is
Weer verliefd: versterk de band met je partner
5 tekenen dat je slimmer bent dan gemiddeld
Het leven is kort – wat doe je ermee?
Zo werkt je brein: visuele illusies

 

Vakantieboek voor professionals en managers 2020
Bijlezen, fun en facts, trends en tips, quizzes en tests 2020
Business Contact
EAN: 9789047013754

Het Vakantieboek voor professionals en managers wordt samengesteld uit de beste boeken en artikelen die het afgelopen jaar onder de aandacht kwamen van de redactie van uitgeverij Business Contact, aangevuld met samenvattingen van de boeken waar je als professional wel iets van gelezen moét hebben. Met dit boek in de hand kun je bijlezen, ontspannen, reflecteren en opladen. Lees over trends in managementland, laat je verrassen door handige technieken om werk en privé slimmer te
organiseren en leer van de nieuwste inzichten in de wetenschap. Met tests, columns, inspirerende quotes én doedingen, want het is per slot van rekening een vakantieboek.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten