In the spotlight – maart 2024

TIPS

Smalltalk Survival Smalltalk survivor
Praktische gids voor de gesprekken tussendoor
Liz Luyben en Iris Posthouwer

Smalltalk Survival: direct bruikbare tips voor makkelijke, leuke en waardevolle smalltalk. Doe je weleens alsof je aan het bellen bent om een verplicht praatje te omzeilen? Kom je op zakelijke borrels nét wat te vaak terecht in saaie ‘en wat doe jij?’-gesprekken? Weet jij ook nooit hoe je weer netjes van die kletsgrage buurman afkomt? Gelukkig weten Iris Posthouwer en Liz Luyben dat wel. In Smalltalk survival leren ze je hoe je smalltalk soepeler begint, hoe je het interessant maakt én hoe je er elegant een einde aan breit.

Never Split the Difference Never split the difference
Negotiating As If Your Life Depended On It
Chris Voss

Een in de praktijk geteste, baanbrekende aanpak voor onderhandelingen met hoge inzet, zowel in de directiekamer als thuis.

Never Split the Difference is een meeslepend, onmisbaar handboek met onderhandelingsprincipes, verzameld en geperfectioneerd uit de opmerkelijke carrière van Chris Voss als gijzelingsonderhandelaar en later als bekroonde leraar aan ’s werelds meest prestigieuze business schools. Van het toezicht houden op de ruige straten van Kansas City, Missouri, tot het worden van de leidende internationale ontvoeringsonderhandelaar van de FBI tot het lesgeven in onderhandeling aan vooraanstaande universiteiten: Voss heeft deze technieken over het volledige spectrum van menselijke inspanningen getest en hun effectiviteit bewezen. Degenen die van deze technieken hebben geprofiteerd, zijn onder meer zakelijke klanten die miljoenen extra winst genereerden, MBA-studenten die betere banen kregen en zelfs ouders die met hun kinderen omgingen.

Never Split the Difference biedt een aangrijpend verhaal achter de schermen van dramatische scenario’s, van de door bendes geteisterde straten van Haïti tot een bankoverval in Brooklyn die vreselijk misging, en onthult de onderhandelingsstrategieën die Voss en zijn collega’s hielpen te slagen waar het er het meest toe deed: levens redden. Als onderhandelaar van wereldklasse laat Voss u zien hoe u deze vaardigheden kunt gebruiken op de werkplek en in elk ander domein van uw leven.
taal: Engels

Zo stel je grenzen Zo stel je grenzen
Effectieve technieken om ruimte voor jezelf te creëren
Melissa Urban

Voorkom frustraties en stress – en krijg er tijd, energie en goede relaties voor terug
Als je het soms moeilijk vindt om grenzen te stellen, ontbreekt het je waarschijnlijk aan taal. Je vindt simpelweg geen woorden om te zeggen: nee, dat wil ik niet.

Je hoort jezelf zeggen: ja hoor, natuurlijk kan ik die werkklus morgen wel af hebben, terwijl je eigenlijk bedoelt: dat betekent nachtwerk en daar heb ik geen zin in. Of je lacht schaapachtig mee met je vrienden om grapjes die je eigenlijk racistisch of seksistisch vindt. Op een super-praktische en humorvolle manier geeft Melissa Urban je de eenvoudige tools om duidelijk grenzen te stellen én die te bewaken.

Inclusief meer dan 130 scripts om taal aan je grenzen te geven, bijvoorbeeld:
Als je geluidsoverlast hebt van je buren.
Als je (schoon)ouders zich ongevraagd bemoeien met de opvoeding van je kinderen.
Als een familielid tijdens het kerstdiner complottheorieën deelt.
Als je met seksueel grensoverschrijdend gedrag te maken krijgt.
Als je partner onverantwoord met geld omgaat.
Als je de mensen om je geen wil laten weten dat je niet drinkt of een dieet volgt.

De 22 levenslessen die vogels ons leren De 22 levenslessen die vogels ons leren
Over moed, reisplezier, liefhebben, kwetsbaarheid
Philippe J. Dubois

Vogels zijn uitstekende gidsen! Ontdek jezelf aan de hand van de wijze levenslessen van deze prachtige dieren. Een ideaal cadeau voor liefhebbers van natuur en spiritualiteit.

In ‘De 22 levenslessen die vogels ons leren’ laten Philippe Dubois en Élise Rousseau zien wat wij van vogels in hun natuurlijk omgeving kunnen leren. Ze leren ons dat we soms hulp nodig hebben van soorten die kleiner zijn dan wij.
Zo geeft ‘De 22 levenslessen die vogels ons leren’ ons een kijkje in de verassende en ontroerende levenswijsheid van vogels. Je zult ontdekken waarom de roodborst moediger is dan de adelaar en wat de noordse stern ons leert over het plezier van reizen. Ook leer je wat volgens de wilde eend en de pinguïn de beste route is om lief te hebben.

Philippe J. Dubois is ornitholoog, schrijver en uitgever van natuurboeken. Élise Rousseau is filosoof, journalist en auteur van boeken over natuur en dieren.

De lessen van ubuntu De lessen van ubuntu
De Afrikaanse filosofie voor een gelukkig leven
Mungi Ngomane

Een Afrikaans gezegde luidt: ‘Wijzen bouwen bruggen, en dwazen bouwen muren.’
Dus hoe leren we, in een tijd waarin mensen steeds meer van elkaar vervreemden, om bruggen te bouwen? Ubuntu is hierop het antwoord.Als kleindochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu had Mungi Ngomane dagelijks te maken met deze levensfilosofie uit Zuid-Afrika, de regenboognatie van haar grootvader en Nelson Mandela. De term komt uit het Xhosa en betekent dat iedereen verbonden is met elkaar.

In dit boek deelt Mungi de wijsheid van ubuntu – zoals luisteren, tolerantie, het goede in mensen zien en de bereidheid om te vergeven – om ons te helpen de relaties met onze partners, vrienden, familie en collega’s te verbeteren. Mungi Ngomane werkt voor verschillende mensenrechtenorganisaties en is daarnaast beschermvrouwe van de Tutu Foundation.

 

Podcasts

De Werkprofessor Podcast De Werkprofessor
Wendy van Ierschot

‘De Werkprofessor’ is een podcast gepresenteerd door Wendy van Ierschot, oprichter van hr-dienst VIE People.

Luister hier de podcast De Werkprofessor >

Overig

Kaartenset: Natuurlijk Veranderen kaartenset natuurlijk veranderen Biomimicry NL
Biomimicry NL

Deze kaartenset geeft inzicht en inspiratie uit de natuur voor het werken aan veerkracht en responsiviteit in organisaties. De set is bruikbaar voor iedereen die te maken heeft met (organisatie)verandering. De kaartenset is beschikbaar in het Nederlands en Engels >

NLP Spel NLP Spel
Het NLP College

100 XL coachkaarten, inspiratiekaarten, inzichtkaarten, doe-kaarten en opdrachtkaarten met alle NLP-tools

Spelen met NLP? Mensen helpen & inspireren? Ontdek de NLP Doe-Kaarten voor inzicht en actie. Dit extra grote spel nodigt je uit om met de vele mentale technieken te spelen. 100 krachtige XL-coachkaarten wachten op je voor oneindig veel oplossingen voor ieder probleem. Luxe, uitgebreide inspiratiekaarten met alle NLP-tools voor uren speelplezier, inclusief originele werkvormen. Gemaakt door hetnlpcollege.nl

Thema’s die aan bod komen in deze set: NLP, communicatie, positiviteit, inspiratie, sociale vaardigheden, provocatieve gespreksvoering, omdenken, herkaderen, framen, hypnose, visualisatie, filosofie, psychologie en coaching.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten