Is mediation nuttig als de kinderen niet meer thuis wonen?

Als mensen uit elkaar gaan, komt er veel op ze af, praktisch en emotioneel gezien. Ook op uitwonende kinderen heeft een scheiding veel impact. Mediation draagt er aan bij dat de schade voor alle partijen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Een scheiding is een ingrijpend proces. Verdriet, boosheid en teleurstelling over de stukgelopen relatie maken onlosmakelijk deel uit van dit proces. Beiden komen in een rouwproces terecht, met de nodige spanningen, discussies en conflicten. Ook op uitwonende kinderen heeft een scheiding grote invloed. Het ouderlijk nest valt uit elkaar, en dat zorgt voor veel emoties.

Ook familiemediator worden? Volg de praktijk opleiding!

Mediation helpt om de relatie tussen ex-partners goed af te hechten en op een constructieve en respectvolle manier uit elkaar te gaan. Dit straalt eveneens in positieve zin af op de kinderen, al leiden ze hun eigen leven. Bij uitwonende kinderen is het bovendien ook belangrijk om samen de boodschap (dat men gaat scheiden) aan de kinderen te brengen.

Kinderen blijven verbonden met de ouders
Al wonen kinderen niet meer thuis en is de ouderlijke verantwoordelijkheid er niet meer, ze blijven voor altijd met beide ouders verbonden. Voor hen is het van grote waarde als hun ouders op een goede manier on speaking terms blijven. Zeker bij hoogtepunten in hun leven, zoals verjaardagen,  afstuderen, trouwen of kinderen krijgen.

De mediator analyseert waar de relatie is stuk gelopen en waar nog conflictpunten zitten. Met elkaar wordt toegewerkt naar meer wederzijds begrip, zodat er weer ruimte ontstaat om duurzame afspraken te maken over het leven na de scheiding en een respectvolle manier van omgang met elkaar te waarborgen. Dit is van groot belang voor ouders en voor de kinderen.

Wil je meer weten over familiemediation? Hier lees je er alles over >
Heb je nog vragen neem dan contact met ons op!

bron: Verder

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten