Kerst tijdens corona: hoe kun je de feestdagen toch een beetje vieren?

Organiseer je altijd een groot kerstfeest met de hele familie? Hoe belangrijk deze tradities ook voor je zijn, in 2020 zal het er helaas niet inzitten. Maar hoe vul je die dagen dan in? En het liefst een beetje betekenisvol.

Er mag geen grote groep uitgenodigd worden met kerst, maar gelukkig zijn er een hoop alternatieven.

Houd een kerstdiner op afstand
De afgelopen maanden zijn we allemaal professionals geworden als het aankomt op videobellen. Dus waarom pas je dit niet toe op het kerstdiner? Lekker tafelen met een laptop aan de andere kant. Zo creëer je toch dat fijne kerstsfeertje, maar dan op gepaste afstand.

Kook hetzelfde gerecht
Als je toch al samen gaat eten, waarom bereid je het niet uit door ook hetzelfde gerecht te eten? Zo heb je helemaal het gevoel dat je samen aan dezelfde tafel zit. En wat daarbij nóg leuker is, is als je ook samen het gerecht maakt. Terwijl je met elkaar videobelt, kun je samen alle stappen van het recept doorlopen. Zo ben je gezellig aan het koken, maar wel op afstand.

Spelletjes spelen op afstand
Speel je altijd spelletjes tijdens kerst? Niet getreurd, want dat kan natuurlijk ook gewoon terwijl je videobelt. Er zijn namelijk genoeg online varianten van gezelschapspelletjes. Je kunt ook allemaal het fysieke speelbord neerleggen, zodat iedereen thuis op zijn eigen bord speelt.

Kijk een kerstfilm op afstand
Wil je met z’n alle een kerstfilm kijken? Dat kan! Iedereen vanuit zijn eigen bank en op zijn eigen televisie. Het enige wat je hoeft te doen is de tv aanzetten en elkaar te bellen. Rond de feestdagen zijn er namelijk genoeg films op tv om te zien. Als je liever een film uitkiest, kan dat ook gewoon. Op Netflix kan je de functie Netflix Party aanzetten om samen met vrienden een film te kijken op verschillende accounts.

Langer kerstvieren
Met grote groepen (offline) bij elkaar komen gaat helaas niet lukken aankomende kerst. Daarom zijn de bovengenoemde ideeën een goed alternatief om toch met z’n alle dat kerstsfeertje neer te zetten. Maar als je nou het allerliefst fysiek je kerstfeestje viert, kun je er ook gewoon een paar dagen aan vastplakken. Pak niet alleen een eerste en tweede kerstdag, maar ook een derde, vierde, vijfde (of misschien zelfs een zesde). Als je het over meerdere dagen verdeelt, kun je veel meer mensen uitnodigen. Dat heeft ook wel iets bijzonders: een intieme kerst, maar dan lekker vaak.

Kerst gaat er dit jaar heel anders uit zien; laten we hopen dat het meteen de laatste keer is dat het op deze manier moet. Maar het hoeft niet te betekenen dat we er geen positieve draai aan kunnen geven. Probeer deze periode te omarmen, want ook al moet het nu eventjes anders, er zijn genoeg leuke alternatieven.

Bron: Bedrock

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten