Individueel

Ook tussen collega’s onderling of een leidinggevende en een medewerker kan gedoe, ruis of een conflict spelen. Dat laatste is niet altijd even duidelijk zichtbaar. In eerste instantie zijn leiders en teams zich bij complexe samenwerkingvraagstukken helemaal niet bewust van het type problematiek, maar wordt ervaren dat de samenwerking of het leiderschap niet aan de wederzijdse verwachtingen beantwoordt. De problematiek speelt al enige tijd. Oppositie of weerstand wordt ervaren en deze neemt, al dan niet geleidelijk, toe. Daarin kan begeleiding of mediation wenselijk zijn.

Toegevoegde waarde?

Wij bieden dan ook ervaren coaches en MfN registermediators, met wie wij al jarenlang een goede relatie hebben. Zij op hun beurt hebben hun sporen verdiend en veel praktijkervaring opgedaan. Onder hun leiding wordt snel tot de kern gekomen en zichtbaar gemaakt waar het om draait en wat opgelost kan worden.

Doel en resultaat?

Voorkomen van reputatieschade, financiële schade en oplopende frustatie. Individueel levert dit voor iedereen irritatie of frustatie op. Wij helpen op een zorgvuldige wijze in een veilige setting naar een voor iedereen werkbare oplossing. Met oog op de toekomst voor alle betrokken partijen.

Werkvelden?

Samenwerking en conflictoplossing in bv bedrijfsleven in maatschappen, RvB/RvC, RvT, gezondheidszorg, medisch, onderwijs, overheid zowel gemeentelijk, waterschappen en rijksoverheid

Familie: bv bij echtscheidingen, boedel- en erfenisverdeling, familiebedrijven.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten