MfN

Oprichting Mediatorsfederatie Nederland

Op 15 november 2013 hebben de grote landelijke verenigingen van mediators zich verenigd in de ‘Mediatorsfederatie Nederland’ (MfN).

Een belangrijke activiteit van de Mediatorsfederatie is de vertegenwoordiging van de belangen van mediators bij de advisering voor wetgeving van de komende mediationwet.

De Mediatorsfederatie is houder van het register van mediators en verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid van mediation in Nederland.

 

Basisopleiding Mediation voor professionals

De 9-daagse Basisopleiding Mediation voor professionals is geaccrediteerd door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Na het met succes afronden van de Basisopleiding kunt u deelnemen aan de kennis­toets. De volgende stap is het afleggen van een assessment (vaardighedentoets).
Als u hieraan heeft voldaan kunt u zich laten registreren bij het MfN-kwaliteitsregister en bent u MfN-registermediator.

Zie ook: Voorbereiding op het assessment en Eisen en voorwaarden voor registratie.

 

Geldigheidsduur van de opleiding

Een kandidaat heeft 2 jaar de tijd na afronding van de MfN-erkende opleiding om het schriftelijke theorie-examen en het praktijkexamen (live of video) te behalen én de inschrijving bij het MfN te voltooien.

Zie hiervoor het Examenreglement schriftelijk theorie-examen MfN‑ register­mediator, bij punt 4 Aanmelding, lid 5 Geldigheidsduur, op de website van Intop.

Voor meer informatie over basisopleiding, kennistoets en assessment, zie mfnregister.nl en mediationtoets.nl

 

Familiemediation: Opleiding tot MfN-erkend Familiemediator

De 8-daagse Opleiding tot Familiemediator is een samenwerking van de School voor Mediation met Angelique van Nistelrooij van ‘Van Nistelrooij Mediation & Training’, drs. Jacqueline van der Vorm van ‘Van der Vorm Financiele Planning’, en mr. Judith van der Klei, van ‘Van der Klei Advocatuur & Mediation’. De opleiding is door het MfN erkend en geaccrediteerd. De trainers voor deze opleiding zijn allen zeer ervaren in hun vakgebied en leren u graag de fijne kneepjes van dit vak!

Na deze opleiding heeft u kennis van de verschillende facetten van een scheiding en bent u in staat om een scheiding op goede wijze te begeleiden en gemaakte afspraken helder te verwoorden in een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant.

 

4-daagse training conflicthantering

Deze training is speciaal bedoeld voor iédere professional die effectief wil kunnen optreden en communiceren in lastige gesprekken en tijdens vergaderingen. Met het tijdig voorkomen van misverstanden en escalatie van problemen kan veel tijd en energie worden bespaard. Met behulp van mediation- en conflict­vaardigheden leert u op een andere manier luisteren: wat wordt er tussen de regels precies gezegd, en wat wordt er eigenlijk mee bedoeld?

Arbeidsmediation: Basistraining Arbeidsmediation

De School voor Mediation geeft in samenwerking met mr. Sjaak Pleiter van ‘Pleiter Advocatuur’ en mr. Fleur Tromp een compacte 4‑daagse Basistraining Arbeids­mediation. De beide arbeidsjuristen, met een jarenlange ervaring in lesgeven, treden hier op als de juridische trainers in deze intensieve opleiding.

In deze 4-daagse Basistraining wordt u opgeleid tot Arbeidsmediator. De training behandelt uitvoerig de juridische, rationele en emotionele aspecten van arbeids­mediation, en de passende interventietechnieken. Na het volgen van deze vier dagen kunt u zich SvM Arbeidsmediator noemen.

PE Workshops

Het MfN geeft goedkeuring aan trainingen en workshops in het kader van Permanente Educatie voor MfN-registermediators door punten in een categorie toe te kennen. Pas dan mag het MfN PE-logo gevoerd worden.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten