doel

Deze training is bedoeld voor managers, leidinggevenden, HR-professionals, stafmedewerkers, adviseurs, klachtbehandelaars, interim-managers, projectmanagers en vertrouwenspersonen, die in hun dagelijks werk met conflicten te maken hebben en/of deze juist willen voorkomen. Kortom: daar constructief in willen optreden.

aanpak

Wij staan voor leren door ervaren.

vaardigheden

Door in oefensituaties aan het werk te gaan, leert u uw eigen conflictmechanismen kennen. U gaat, ook met eigen praktijk­voorbeelden, aan de slag en ontdekt uw manier van luisteren en reageren. Daarnaast oefent en experimenteert u met diverse nieuwe interventies zodat u eerder waarneemt dat er spanningen leven. Bovendien geeft het u de mogelijkheid anders te reageren dan u gewend bent. U leert wat u kunt doen om conflicten te voorkomen, op te lossen en beweging te brengen in situaties die vastzitten.

houding

Ontwikkelen van het vertrouwen om spannende situaties aan te gaan en te benutten.

kennis

Theorie omtrent conflictgedrag en escalatiemechanismen bieden we aan ter ondersteuning van het oefenproces.

opzet

Dag 1 – Communicatie en conflicten adhv eigen praktijkvoorbeelden
Dag 2 – Gespreksvaardigheden en vragen stellen
Dag 3 – Belangen herkennen
Dag 4 – Belangen en onderhandelen

Zie verder bij het programma.

groep

Maximaal 12 deelnemers.

data

Maandag 23 september, 7 oktober, 28 oktober en 11 november.

Zie ook de Agenda.

docenten

Leonarda Telling en Ron Henkes

locatie

Antropia, landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 te Driebergen. Naast station Driebergen-Zeist, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de auto is er gratis parkeer­gelegenheid. Voor een routebeschrijving zie: antropia.nl/route

kosten

€ 1800,– vrij van BTW, inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch.

Oud-cursisten van onze Basisopleiding Mediation geven wij een vaste korting van € 100,–. Zij betalen dus € 1.700,–.

We geven een vroegboekkorting van € 100,– voor aanmeldingen tot 1 maand vóór de start van de opleiding. U betaalt dan geen € 1800,– maar € 1700,–. Oud-cursisten dus € 1600,–.

MfN

24  PE-punten aangevraagd.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten