Quarantaine complimenten

Het is een gekke tijd. Niemand heeft dit eerder meegemaakt op deze manier. Het is niet makkelijk. Er zitten hele nare kanten aan deze pandemie. Maar er zijn naast de ingewikkeldheid van deze lockdown ook vele geluksmomentjes: De positieve aspecten van de corona crisis.

1. Kinderen zijn ongelooflijk flexibel
Hoe verbazingwekkend is de rekbaarheid van alle kinderen die nu weer thuis zijn en aan hun schoolwerk moeten. Die opeens een papa of mama als meester of juf hebben. En bij hun broertje(s) en/of zusje(s) in de klas zitten.

2. Wat zijn nu een paar weken op een mensenleven?
Sommige dagdelen voelen aan als een week, maar feitelijk gezien is het een minuscuul deel van je leven dat je in de meeste gevallen veilig door kunt brengen om te voorkomen dat er mensenlevens eindigen. De dag gaat vanzelf voorbij, de ene dag sneller dan dan de andere.

3. Zorgen voor elkaar
We doen massaal boodschappen voor onze kwetsbare naasten en buren en gaan wat vaker langs (op afstand) om te kijken hoe het met ze gaat.

4. Wij, Nederlanders, zijn goed in organiseren
Bloemen die overblijven langs verzorgingshuizen brengen, maaltijden voor medewerkers in de zorg, witte T-shirts beschilderen met harten en liefde zodat de medewerkers in de zorg als het ware door een haag van liefde gaan op weg naar werk of huis #mijnhartvoordezorg. Kaarten maken en schrijven voor eenzame ouderen, muziek maken voor kleinschalige woonvoorzieningen en nog vele andere prachtige initiatieven.

5. Wat hebben wij toch vreselijk veel kundige mensen in ons land
Mensen in de zorg, gepensioneerden die terug komen in functie om te helpen, hotels die ruimte bieden voor opvang en onze chauffeurs die de winkels blijven voorzien van voorraad en pakjes rondbrengen. Alle mensen die iets bijdragen aan de huidige situatie zijn belangrijk. Het is onmogelijk om altijd al die beroepen te noemen.

6. Muzikanten
Deze crisis heeft al heel veel muzikanten geïnspireerd om prachtige nummers te maken. Door de muziek kan menig mens toch even dat momentje van geluk ervaren. Ongestoord of juist samen genieten van de muziek. Want muziek verbindt.

7. Wat is het schoon!
Buiten is het schoner dan het in hele lange tijd geweest is. De lucht, de wateren en in andere landen werden zelfs tijdens de vorige (intelligente) lockdown wilde dieren in grote steden gespot, omdat er zo weinig mensen op straat waren.

8. Tijd voor elkaar
Er is tijd voor elkaar. Geniet ervan. Pak momenten om tussendoor op te laden als het ingewikkeld wordt maar een tijd als deze gaat er niet snel meer komen. Een tijd dat je enigszins gedwongen quality time hebt. Geen sociale druk van feestjes of de deur uit moeten. Gewoon samen zijn.

9. Het is wat het is.
Nederlanders zijn strebers. Als we iets doen, willen we het goed doen. Deze tijd vraagt niet om perfectie, deze tijd vraagt om te zijn. Beleef het moment en doe, volgens de richtlijnen, wat goed voelt. Er is geen docent die je op je kop geeft omdat je een les hebt overgeslagen, geen baas die je werk zal beoordelen op de hoeveelheid minuten die je eraan besteed hebt. Overleven is de strategie, maar dat kan ook op een ontspannen manier. We doen het samen en we doen het zoals het gaat. Het is zoals het is.

10. De ware mens komt tevoorschijn.
Doelend op de kappers, nagelstudio’s en beauty salons die nu ook gesloten zijn. Dit is voor die bedrijven op zich natuurlijk super vervelend. Er zitten op dit moment hordes mensen thuis met uitgegroeide gellak, haarkleuringen met uitgroei tot aan de oren en wenkbrauwen die mogelijk weer dichter bij elkaar komen. En dat alles is helemaal oké. Geniet van het moment. Straks kan je weer helemaal tip top de deur uit. In je pyjamabroek achter je scherm voor de zoommeeting, who cares! Neem het er maar van.

Dus complimenten voor een ieder die uit z’n comfortzone is. Die keihard aan het werk is in die vitale sector of juist thuis zorgt dat de boel blijft draaien. Een compliment voor jou! Omdat je het in deze bijzondere tijd verdient.

Bron: Mommag

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten