In the spotlight – april 2019

PestkwartetPestkwartet en Hoe doe jij dat nou
Els van Leeuwen en Michiel Hordijk

Ean: 7106073190945

Je wilt pesten op het werk bespreekbaar maken maar je weet niet hoe?
Speel het Pestkwartet!
Je spreekt spelenderwijs over: Wat is pesten? Wat zijn de gevolgen? Wat zijn de signalen? Wat moet de werkgever doen? Welke tips zijn er? Hoe kan de organisatie preventief optreden? Wat is het gedrag van de pester ? Hoe spreek je iemand aan op pestgedrag ?

Speel het kwartet met je collega’s in de pauze, tijdens een vergadering, in een intervisie. Of leg het kwartet achteloos op de hoek van je bureau en kijk wat er gebeurt. Nog niet eerder was het zo makkelijk om een taboe te doorbreken.

 

Hoe doe jij dat nou?
Omgaan met agressie van klanten
Els van Leeuwen

Ean: 7106623370100

‘HOE DOE JIJ DAT NOU?/ omgaan met agressie van klanten’ is een spel dat bestaat uit 36 kaarten met vragen, stellingen, situaties en opdrachten. De vraag die je bij iedere kaart stelt, is simpel: “Hoe doe jij dat nou?”. Zodoende raak je aan de praat over allerlei situaties die bij jullie spelen.

Positief agressiefPositief agressief
Hoe woede benutten?
Marjan Gryson

Ean: 9789401440851

Van vuistkracht naar veerkracht
Agressie laat niemand koud. Iedereen komt er op de één of andere manier mee in aanraking, door het te gebruiken, te ondergaan of te zien gebeuren. Agressie roept dubbele en vaak paradoxale emoties op. Positief agressief biedt een verfrissende, hoopvolle en dynamische kijk op agressie. Door agressie anders te bekijken en te behandelen, zowel in hulpverlening als de ruimere maatschappij, kan een constructieve benadering ruimte krijgen. Een pleidooi om op zoek te gaan naar een betere invulling van agressie, die leidt tot echte oplossingen in plaats van (nog meer) schade.

Belbin & Ofman teamrol talentkaart + handleiding"kaartenset" en "bijdehandje" Belbin en Ofman
Marijn Dane

Ean: 9789082363609

Bespaar tijd
Direct weten wat je karakterrollen zijn. Handig bij een coachingsgesprek, sollicitatie etc. Leg de 9 duurzame matlaminaat Belbin kaarten voor je en kies de 3 kaarten die niet bij je horen. Leg die 3 verder van je af. Kies dan de 3 kaarten die dichtbij je staan. De voorkant is handig voor een praktische krachtenveldanalyse bijvoorbeeld tbv talentrijk leiderschap, talentrijke teams. De achterkant geeft de richting aan waarop ingezet wordt. Bijvoorbeeld op kwaliteit en uitdaging of op valkuil en allergie.

Zonder stressZonder stress Davidji
Davidji

 

ISBN:9789401302562

Stress – vrijwel iedereen heeft ermee te maken. Maar het goede nieuws is: er is gemakkelijk iets aan te doen! davidji heeft met politiemensen en traumateams gewerkt en hun geleerd om te gaan met stressvolle situaties. In Zonder stress beschrijft hij een flink aantal succesvolle technieken en methodes om stress en ongezonde spanning te voorkomen of uit de weg te ruimen.

 

Angstcultuurangstcultuur
krijg grip op angst in organisaties

Peter Fijbes

EAN: 9789024405817

Angstcultuur: het begrip duikt met regelmaat op in de media. En steevast rollen er koppen. Maar wanneer kun je eigenlijk met recht spreken van een angstcultuur in een organisatie?
Angstcultuur is het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp. Eindelijk is er nu een duidelijke definitie van de term ‘angstcultuur’.
Hoe ontstaat een angstcultuur? Waar zijn mensen bang voor? En waarom nemen bange mensen niet domweg ontslag? Wat kun je doen om zo’n cultuur te voorkomen? En hoe grijp je in als er eenmaal een angstcultuur is ontstaan?
Dit boek biedt duidelijke en concrete handvatten voor zowel managers, organisatieadviseurs, ondernemingsraden als voor medewerkers, die vaak onbedoeld ‘meewerken’ aan het ontstaan en voortbestaan van een angstcultuur.
Met de eerste diagnose uit de quickscan heb je direct zicht op de informatie die voor jouw organisatie van toepassing is.
Hoe is het met jouw organisatie gesteld? Doe de quickscan!
Peter Fijbes is organisatieadviseur en teamcoach. Zijn focus ligt op het ontdekken en oplossen van samenwerkingsproblemen in organisaties en teams. Met als doel het creëren van een veilige en doelmatige werkcultuur, waarin geen plaats is voor angst en wantrouwen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten