In the spotlight – september 2018

Alledaagse paradoxen

Alledaagse paradoxen
Max van den Broek
ISBN13: 9789492538376

In Alledaagse paradoxen gebruikt Max van den Broek filosofische paradoxen om alledaagse problemen op te lossen. Hoe kom je eerder uit bed? Met de soritesparadox. Hoe stop je met roken? Met de leugenaarsparadox. En wat is het geheim van afvallen? Kijk naar de gifparadox.

Max van den Broek lost dertien uiteenlopende alledaagse problemen op met behulp van beroemde en minder bekende filosofische paradoxen. De lezer leert niet alleen de dertien problemen uit dit boek op te lossen, maar ook de methode om allerlei problemen in het dagelijks leven met filosofische redeneringen te lijf te gaan.

Voor iedereen die wil weten hoe je met filosofie je leven kunt verbeteren.

Filosofie doeboek

Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek
Filosofie Magazine i.s.m. Sabine Wassenberg
ISBN13: 9789085716303

Heeft een vlieg gevoelens? Moet je altijd eerlijk zijn? Kun je verliefd worden op een robot? Waar was je voor je geboorte?

Dit zijn allemaal vragen waar filosofen over nadenken. Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek staat er vol mee. Ga zelf aan de slag met ingewikkelde breinbrekers, spannende gedachte-experimenten en geniale grappen om uit te halen bij je vrienden. Leer alles over de grootste genieën die niet altijd begrepen werden. Wist je dat de Griekse filosoof Socrates de gifbeker moest drinken omdat hij zulke moeilijke vragen stelde?

Goed voor urenlang vermaak, op vakantie of lekker thuis.
Maar pas op dat je hersenen niet ontploffen! (geschikt voor 8-88 jaar)

Leve het verschil! Leve het verschil
Rob Groen, Margreeth Kloppenburg co-auteur: Jaco van der Schoor
ISBN13: 9789462201484

Meer dan ooit zijn teams dynamische eenheden die in steeds minder tijd steeds beter moeten presteren. Maar hoe doe je dat als het team steeds wijzigt en de teamleden allemaal hun eigen manieren van denken en werken hebben? Leve het verschil! is een optimistisch boek dat laat zien hoe je de verschillen tussen teamleden kunt benutten om hen beter te laten samenwerken en teams optimaal te laten presteren. Centraal staan daarbij de teamrollen van Belbin – een begrip in de organisatiepsychologie.

Je leert de teamrollen toepassen in je eigen team en krijgt antwoord op vragen als:

  • Waarom moet ik blij zijn dat niet iedereen werkt zoals ik?
  • Hoe komt het dat ik het gedrag van collega’s soms totaal niet begrijp?
  • Hoe kan ik samenwerken met collega’s die zo anders zijn dan ik?
  • Wat moet ik doen als ik merk dat de leden van mijn team juist veel op elkaar zijn gaan lijken?
  • Wat moet ik doen om met mijn team boven verwachting te presteren?

Dit boek is geschreven voor iedereen die in een team werkt, of je nu chirurg bent of brandweerman, sportcoach of manager.

Not giving a fuck
De edele kunst van not giving a fuck
Mark Manson
ISBN139789400509023

Mark Manson heeft zich van blogger opgewerkt tot auteur van een wereldwijd verkocht boek: De edele kunst van not giving a f#ck. Het is de tegendraadse aanpak voor een goed leven, en moet een alternatief bieden voor de vele zelfhulpboeken die er zijn om succesvol te worden. Mark Manson houdt ervan om te choqueren en heeft een grappige manier van schrijven, waardoor het boek alleen al geestig is om te lezen, nog afgezien van het verdere doel van gebruik.

Mark Manson neemt geen blad voor de mond: ‘Kijk, het werkt namelijk zo. Op een dag zul je sterven. Ik weet dat dit een open deur is, maar ik wil je er toch nog maar even aan herinneren. Jij en iedereen die je kent, zal binnen niet al te lange tijd dood zijn. En in die korte tijdsspanne tussen hier en daar heb je maar een beperkt aantal f#cks om te geven.’ De ‘f#cks’ waar hij het over heeft, en die je in het boek om de oren vliegen, staan voor hoe je uitkiest wat voor jou belangrijk is, en dat gebaseerd op je persoonlijke waarden. Volgens de auteur is dat misschien wel de enige strijd in iemands leven.

De flow van het geluk flow van geluk
Emma Seppälä
ISBN13: 9789400507180

Iedereen wil gelukkig en succesvol zijn. En toch is het voor veel mensen ongrijpbaar. We gaan maar door en werken ons een slag in de rondte om alle bordjes in de lucht te houden. We zetten daardoor makkelijk ons huidige geluk even opzij (om die deadline te halen, dat project binnen te slepen, dat diploma te halen), om later de vruchten – het grote geluk – te kunnen plukken. Dit werkt misschien op de korte termijn, maar gaat uiteindelijk vaak ten koste van ons welzijn, onze relaties en, paradoxaal genoeg, onze productiviteit.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten