Start subsidieregeling experiment echtscheiding

Sinds 14 februari kunnen advocaten en MfN-registermediators die ingeschreven zijn bij de Raad voor Rechtsbijstand en voldoen aan bepaalde voorwaarden zich aanmelden voor deelname aan de Subsidieregeling experiment echtscheiding.

Samen met de NOvA, het Juridisch Loket, de Mediatorsfederatie Nederland, de vFAS en Uitelkaar.nl wil de Raad voor Rechtsbijstand beter en gerichter voldoen aan de (rechts)hulpvraag van burgers bij hun echtscheiding. Dit initiatief is een opdracht van de minister voor Rechtsbescherming. Gezamenlijk is een nieuwe werkwijze ontwikkeld, waarin het Juridisch Loket en de Raad beter en gerichter voldoen aan de (rechts)hulpvraag van de burger. Het Juridisch Loket kijkt naar de hulpvraag van de burger in het brede verband binnen het sociaal domein. De Raad kent (als dit nodig blijkt) de burger de bij de vraag passende rechtsbijstand of mediation toe en biedt een keuze voor een geschikte advocaat of mediator. De Raad verzorgt ook de afhandeling van de vergoeding aan de ingezette mediator en advocaat.

Summercourse
Opleiding tot familiemediator in 3 weken!
Start op maandag 24 juni >

Advocaten en mediators met specifieke kennis en ervaring in scheidingen en scheidinggerelateerde zaken kunnen in het experiment echtscheiding het benodigde maatwerk leveren aan rechtzoekenden. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan ziet de Raad uw aanmelding voor deelname graag tegemoet.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij u naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand: Start experiment echtscheiding: dienstverlening en vergoeding op maat – rvr.org

Heeft u naar aanleiding van de informatie op de website van de Raad vragen, stuur dan een e-mail naar scheiden@rvr.org

Bron: MfN register

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten