Tweejaarstermijn voor registratie in MfN-register vervallen

Tot 1 januari 2020 gold de zogenaamde tweejaarstermijn. Deze termijn hield in dat cursisten na het afronden van de basisopleiding mediation twee jaar de tijd hadden om het theorie-examen en het assessment te behalen en zich te laten registreren bij de MfN.

Per 1 januari 2020 is deze tweejaarstermijn losgelaten voor cursisten die vanaf 1 januari 2020 de basisopleiding mediation volgen. Voor cursisten die de opleiding voor 1 januari 2020 al hadden afgerond en langer dan twee jaar de tijd nodig hadden om zich te laten registreren in het MfN-register, is toen soepel beleid gevoerd.

Inmiddels is besloten om ook voor cursisten die de opleiding voor 1 januari 2020 hebben afgerond de tweejaarstermijn geheel te laten vervallen. Wel blijft het advies om zo snel mogelijk na afronding van de basisopleiding op te gaan voor het theorie-examen en ook niet te lang te wachten met deelname aan het assessment. Daarnaast is het advies om, als het langere tijd geleden is dat men de basisopleiding heeft afgerond, eerst contact op te nemen met de MfN-erkende opleider om na te gaan in hoeverre de destijds gevolgde opleiding nog actueel is qua theorie en vaardigheden.

Kijk voor meer informatie over voorwaarden voor inschrijving in het MfN-register op de website van Mediatiors federatie Nederland.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten