Wat is jouw conflictstijl?

Conflicten komen overal voor maar hoeven niet altijd negatief te zijn. Een conflict kan bijvoorbeeld leiden tot een lang gezochte oplossing voor een slepend probleem of tot een effectievere samenwerking tussen collega’s. Belangrijk daarbij is het te weten dat bij het omgaan met conflicten door verschillende mensen verschillende stijlen worden gehanteerd.

 

In de 4-daagse training voor professionals ‘constructief omgaan met conflicten’ leer je meer over conflictstijlen, hoe je een conflict kunt voorkomen en hoe je ervoor zorgt dat een conflict gaat leiden tot verbetering van de samenwerking in plaats van schade en verslechtering van de werksfeer? >

 

Elke mogelijke stijl is in een bepaalde situatie positief terwijl deze in een andere situatie juist negatief kan uitpakken. Het hanteren van de juiste stijl in de juiste situatie leidt tot een grotere effectiviteit van je persoonlijke handelen. Door het doen van een test kun je zien welke conflicthanteringsstijl jij meestal hanteert. Aansluitend kun je lezen welke stijl in welke situatie het beste toegepast kan worden.

Doe de test
Deze test van 123test is gebaseerd op meerdere wetenschappelijke conflicthanterings theorieën. De test bestaat uit vijftien paren van uitspraken. Geef per paar aan welke van de twee uitspraken doorgaans op jou van toepassing is. Als beide uitspraken niet van toepassing lijken, kies dan toch diegene je het meest waarschijnlijk zou toepassen. Maak dus altijd een keuze.

Ga naar de test >

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten