In the spotlight – maart 2020

Overheidscommunicatie
Een gedragswetenschappelijke aanpak
Bert Pol
EAN: 9789046906118

Overheden communiceren met burgers. En dat doen zij met een reden. Bijvoorbeeld om mensen aan te moedigen meer te bewegen en zo overgewicht tegen te gaan. Of om rommel direct in de vuilnisbak te gooien om zo milieuvervuiling te helpen verminderen. De overheid zet communicatie grootschalig in voor het veranderen, versterken of afzwakken van gedrag, attitudes en kennis onder burgers.
Overheidscommunicatie legt de focus op de beïnvloedende rol van overheidscommunicatie. Het boek geeft een overzicht van actuele sociaalwetenschappelijke inzichten die de bijdrage van communicatie aan overheidsbeïnvloeding een stevig fundament geven.
Deze inzichten worden geïllustreerd met voorbeelden uit campagnes en krantenartikelen.
Overheidscommunicatie is de opvolger van Nieuwe aanpak in overheidscommunicatie. In deze herziene uitgave is de wetenschappelijke literatuur en een aantal cases geactualiseerd. Aan social media en storytelling zijn aparte hoofdstukken gewijd en er is aandacht voor de ethische aspecten van beïnvloedende overheidscommunicatie. Daarnaast bespreek het boek de consequenties van laaggeletterdheid en beperkte digitale vaardigheden voor overheidscommunicatie.
Overheidscommunicatie is bedoeld voor hbo- en wo-studenten van opleidingen waarin aandacht is voor (overheids)communicatie en gedragsbeïnvloeding. Daarnaast is het een naslagwerk voor communicatieprofessionals en bestuurders

Luisteren naar elkaar
Linda Adams
EAN: 9789021574745

Met ‘Luisteren naar elkaar’, onderdeel van de succesvolle communicatiemethode van Thomas Gordon, leer je een goede relatie met de ander opbouwen en krijg je meer rust, balans en resultaat thuis en op het werk. Dat bereik je door duidelijk te zijn over je eigen behoeften en grenzen en actief te luisteren. Met ‘Luisteren naar elkaar’ kun je zelf aan de slag. Een praktisch en helder boek met oefeningen, voorbeelden en vragen voor eigen onderzoek.

 

100 dingen die je eerder had willen weten
Inger Strietman
EAN: 9789021570655

In 100 dingen die je eerder had willen weten legt Inger Strietman uit wat er écht toe doet in het leven. Van jongs af aan krijgen we van onze ouders, leraren en anderen te horen hoe we ons moeten gedragen en wat belangrijk is in het leven. Om er vervolgens achter te komen dat deze “leefregels’ vaak totaal niet kloppen, en ook niet echt gelukkiger maken. Je verstand gebruiken? Dat blijkt vaak compleet ineffectief. Je altijd keurig aan je afspraken houden? Daar bereik je uiteindelijk niets mee. Maar hoe werkt het leven dan wel? Wat is echt belangrijk? 100 dingen die je eerder had willen weten is een boek vol inzichten, tips en levenslessen waar je echt wat aan hebt. Kort en bondig en bovenal verfrissend scherp.

 

Samen Spelen

Schatgravers
Een avontuurlijk kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt
Greetje Welten
EAN: 9789085082040

Schatgravers is een kaartspel, met schatkaarten en karweikaarten.
In Schatgravers ontdek je waardevolle eigenschappen (schatten) van jezelf en van je medespelers. Je zult bij het spelen merken dat Schatgravers je op dynamische wijze laat verbinden met jezelf en de ander.

Of je het nou speelt voor de gezelligheid of met een vooropgezet doel; de uniek versterkende combinatie van de karweikaarten en schatkaarten raakt alle deelnemers Intussen blijf je dus nadenken over jezelf, maar ook over anderen.
Je wordt volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf en je medespelers, maar stiekem ook van andere mensen om je heen.

Schatgravers kan in verschillende situaties en leefomgevingen ingezet worden. Het spel is zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen prikkelend en werkzaam. Schatgravers kan 1 op 1 gespeeld worden maar ook in groepen. Het kan gebruikt worden als gezelschapsspel, maar ook coachend, therapeutisch, stimulerend of preventief ingezet worden. Trouwens, ook zonder coach-ervaring kun je dit spel prima spelen.

Leuk voor thuis, maar ook op het werk.

 

Koffietafelboeken om bij weg te dromen

Omdat we nu niet zelf op reis kunnen hieronder wat boekentips om bij weg te dromen.

Steve McCurry – The Iconic Photographs
William Kerry Purcell
EAN: 9780714865133

Een adembenemende collectie van Steve McCurry’s meest prachtige foto’s.

American photographer Steve McCurry (b.1950) is universally recognized as one of today’s finest image-makers and has won many of photography’s top awards. This monograph brings together the most memorable and beautiful of his images, taken around the world over the last 30 years. McCurry’s ability to cross boundaries of language and culture to capture fleeting moments of human experience is unique. With his discerning eye for form and colour, shape and symmetry, he offers us windows into other worlds.

 

Before They Pass Away
Jimmy Nelson
EAN: 9783832797591

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) is een Brits fotograaf en fotojournalist. Hij is vooral bekend van zijn boek Before They Pass Away, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Jimmy Nelson werd geboren in Sevenoaks, Kent. Tijdens zijn jeugd woonde hij in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Toen hij acht jaar oud was werd hij naar Stonyhurst College gestuurd, een kostschool in Lancashire. Op zijn zestiende ontwikkelde hij de haaraandoening Alopecia totalis, waarbij er haren op het gehele lichaam plots uitvallen en vaak wegblijven. Hij verliet de kostschool in 1985 en begon op negentienjarige leeftijd Tibet te voet te doorkruisen. Hij nam een kleine camera mee en fotografeerde zijn reis, waarover hij ongeveer een jaar deed. Na zijn terugkeer ging Nelson werken als professioneel fotojournalist. Hij was onder meer actief in de conflictgebieden Afghanistan, Kasjmir en Joegoslavië. In 1992 kreeg Nelson van Royal Dutch Shell de opdracht om het boek Literary Portraits of China te produceren. Hiervoor reisde hij drie jaar met zijn vrouw Ashkaine Hora Adema door China. Hora Adema schreef het boek en Nelson maakte de foto’s. De foto’s werden wereldwijd tentoongesteld.
In 1997 ging Nelson werken in de advertentiebranche. Hij woont in Amsterdam en is de vader van drie kinderen Amsterdam.

 

The Great Wide Open
Outdoor Adventure & Landscape Photography
R. Klanten
EAN: 9783899555554

Atmospheric photography that follows today’s intrepid adventurers to the most breathtaking places in the world. The Great Wide Open is a compilation of photographs that capture and celebrate the new desire for outdoor adventure. From Iceland to Mongolia, this book takes you on a visual journey to some of the Earth’s most breathtaking places.Lose yourself amidst endless horizons, within the depths of a forest, or on a mountain peak. An inspiring exploration of natural wonders, the book also includes a few stories from the people behind the lens—ordinary people who set out to do extra-ordinary things. The Great Wide Open is an ode to the outdoors, bound to awaken a thirst for adventure and prompt you to act on it.

Podcasts

How’s Work? – Esther Perel

The quality of our relationships determines the quality of our lives – both at home and at work. All the relational habits you built in life don’t immediately disappear the moment you walk in the office door.
The podcast, “How’s Work?,” brings new perspective to the invisible forces that shape workplace connections.

Ga naar de podcast >

Where Should We Begin – Esther Perel

Our original audio series takes you into the antechamber of intimate moments. Here we learn, explore, and experience alongside the couples who have been gracious enough to let us in.

Ga naar de podcast >

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten