Masterclass: Conflicten op de werkvloer

Van arbeidsongeschiktheid tot ontslag.

Deze masterclass voert u op een interactieve manier mee langs de dynamiek van arbeidsmediations. Veelal start dit met arbeidsongeschiktheid en eindigt het met een exit. Als mediator komt u daarbij een veelheid aan juridische voetangels en klemmen tegen. Wellicht is er al sprake van stopzetten van het loon? Wat komt daar bij kijken? Arbo arts adviseert mediation, maar zitten de juiste spelers aan tafel? Inzetbaarheid en passend werk? Advocaten worden in stelling gebracht? Kortom: wat is uw rol en hoe gaat u daar mee om.

Deze casus vanuit de mediationpraktijk leidt u langs de diverse arbeidsrechtelijke componenten. Daarbij zullen naast arbeidsongeschiktheid, situatief of medisch, ook de meest gehanteerde ontslaggronden (disfunctioneren, verstoorde arbeidsverhouding) aan de orde komen. Evenals recente actuele juridische ontwikkelingen.

Dit alles aan de hand van een case waarbij uw inbreng wordt gevraagd. Zo worden praktijk en theorie direct aan elkaar gekoppeld.

Deze materclass is bedoeld voor iedereen, dus ook voor niet-mediators!

doel

In korte tijd komt alle elementaire informatie op een interactieve manier voorbij, waarbij inbreng wordt gevraagd en ervaringen worden uitgewisseld.

voor wie

Mediators en iedereen die met dergelijke arbeidssituaties te maken heeft.

opzet

Er wordt ingegaan op de praktijk, waarbij deze interactief wordt neergezet, dus vanuit de ervaring van de mediators aan de hand van een ‘real life’ casus. Tussendoor worden de arbeidsrechtelijke kanten toegelicht als ook de valkuilen en tips die u als mediator kunt tegenkomen. Uw ervaringen en vragen worden hierin meegenomen. Deze kunt u van te voren en tussendoor meegeven!

groep

datum

Nieuwe datum volgt

docenten

Martijn van Hall en  Ron Henkes en Leonarda Telling (MfN-mediators).

locatie

Driebergen

kosten

€ 125,- vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lesmateriaal.

Oud-cursisten van onze Basisopleiding geven wij een korting van 10% bij aanmelding tot 1 maand vóór de start van deze masterclass. U betaalt dan geen € 125,- maar € 112,50.

aanmelden

U kunt zich voor deze dag opgeven met het aanmeldformulier, of met een email naar: info@schoolvoormediation.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten