Workshop: Zicht op opstellingen

Workshop ‘Zicht op Opstellingen en hun systeemdynamiek’

Bewaar als mediator nog meer uw onpartijdigheid en onafhankelijkheid in familie- en organisatieopstellingen!

Bij mediation heeft u vaak te maken met ingewikkelde communicatie en achterliggende belangen. U komt het tegen bij familiemediation en bij mediation binnen organisaties, bij de onderlinge relaties in afdelingen en bij teams.

Hoe herkent u als mediator de patronen en onderliggende ordening? Hoe krijgt u de systeemdynamiek, die achter de belangen van de betrokkenen ligt boven tafel? Hoe helpt u betrokkenen deze knoop te ontwarren? Hoe maakt u dit alles bespreekbaar?

In deze workshop leert u systeemdynamiek herkennen, te analyseren en te doorzien, helder bespreekbaar te maken, en zonodig om te buigen. De werkwijze kenmerkt zich door een actieve aanpak. Dat betekent dat theorie en praktische oefeningen elkaar afwisselen, waarbij alle gezichtpunten door de deelnemers worden ingenomen en zelf ervaren. Dat geeft het benodigde inzicht in de systeemdynamiek en maakt de praktische vaardigheden hanteerbaar. U leert door het zelf te doen. Tijdens de workshop is er gelegenheid uw eigen cases in te brengen.

Na afloop van deze workshop heeft u het volgende bereikt:

  • Herkenning van systeemdynamiek van partijen in de mediation.
  • Inzicht in achterliggende belangen van partijen.
  • Weten hoe deze helder bespreekbaar te maken.
  • Weten hoe u uw onpartijdigheid en onafhankelijkheid nog beter bewaart.
  • Geoefend zijn in eigen cases.
  • De theoretische achtergrond van deze workshop omvat onder meer.

doel

Het leren herkennen en vaardig zijn in het analyseren en doorzien van systeemdynamiek, het boven tafel krijgen van onderliggende belangen van partijen, en het helder bespreekbaar maken. Geoefend zijn in eigen cases.

voor wie

  • Voor MfN-registermediators die hun vaardigheden willen verdiepen en punten behalen voor hun Permante Educatie.
  • Voor professionals die mediationvaardigheden gebruiken in hun eigen werksituatie en specifieke kennis en praktische vaardig­heden willen opdoen of aanscherpen.

opzet

Actieve aanpak met afwisselend theorie en praktische oefeningen die alle gezichtpunten inzichtelijk en de benodigde vaardigheden hanteerbaar maken voor de mediator. U leert door het zelf te ervaren!

groep

Maximaal 16 deelnemers, minimaal 6.

data

Nieuwe datum volgt.

docent

ir. Otte-Pieter Banga (MfN-registermediator)

locatie

Antropia, landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 te Driebergen. Naast station Driebergen-Zeist, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de auto is er gratis parkeer­gelegenheid. Voor een routebeschrijving zie: antropia.nl/route

kosten

€ 250,– vrij van BTW, inclusief koffie, thee en lesmateriaal.
Oud-cursisten van onze Basisopleiding betalen slechts € 200,–

aanmelden

U kunt zich voor deze dag opgeven met het aanmeldformulier, of met een email naar: info@schoolvoormediation.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten