In the spotlight – juni 2023

TIPS

Wanneer je lichaam nee zegt Wanneer je lichaam nee zegt
Verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid
Gabor Mate

‘Wanneer je lichaam nee zegt’ van Gabor Maté is een wereldwijd bekend standaardwerk over de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest. Nu eindelijk in het Nederlands vertaald!

Gabor Maté houdt ons in Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Wanneer we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen. We raken uitgeput en ontwikkelen onder andere hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS.

Mensen hebben altijd al intuïtief begrepen dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Het moderne leven brengt een betreurenswaardige dissociatie met zich mee, een scheiding tussen wat we met ons hele wezen weten en wat onze denkgeest als waarheid accepteert. Van deze twee soorten kennis wint de laatstgenoemde, beperktere, het meestal. Dat gaat ten koste van onze gezondheid.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van vele voorbeelden en verhalen uit zijn eigen huisartsenpraktijk en zijn werk in de palliatieve en verslavingszorg, geeft Maté antwoord op vragen over de rol die de mind-bodyconnectie speelt in het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke ziektes. Hij geeft overtuigend bewijs voor deze link en laat bovenal zien dat wij allemaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen. Met Wanneer je lichaam nee zegt kan ieder van ons zich afstemmen op de innerlijke wijsheid die we allemaal bezitten.

Getting Along:
How to Work with Anyone (Even Difficult People) Getting Along Amy Gallo
Amy Gallo

Een op onderzoek gebaseerde, praktische gids voor het omgaan met moeilijke mensen op het werk. Werkrelaties kunnen moeilijk zijn. De stress van het omgaan met moeilijke mensen dempt onze creativiteit en productiviteit, verslechtert ons vermogen om helder te denken en deugdelijke beslissingen te nemen, en zorgt ervoor dat we afstand nemen. We kunnen ’s nachts wakker liggen en ons zorgen maken, ons terugtrekken uit het werk of reageren op een manier waar we later spijt van hebben, zoals onze ogen rollen tijdens een vergadering, naar collega’s snauwen of zwijgen als we iets zouden moeten zeggen.

In Getting Along identificeert werkplekexpert en Harvard Business Review-podcastpresentator Amy Gallo acht bekende soorten moeilijke collega’s en biedt strategieën op maat om constructief met iedereen om te gaan. Ze deelt ook principes die je zullen helpen dingen om te draaien, ongeacht met wie je het oneens bent. Ze beantwoordt vragen als: Waarom kan ik niet stoppen met denken aan die vervelende e-mail?! Wat zit er achter het gedrag van mijn probleemcollega? Hoe kan ik dingen oplossen als ze niet meewerken? Ik heb alles geprobeerd, wat nu?

Vol met herkenbare, soms huiveringwekkende voorbeelden, het nieuwste gedragswetenschappelijk onderzoek en praktisch advies waar je nu mee aan de slag kunt, is Getting Along een onmisbare gids om door je moeilijkste relaties op het werk te navigeren en daarbij interpersoonlijke veerkracht op te bouwen.
Taal: engels

Het is niet persoonlijk Het is niet persoonlijk De geheime kracht van emoties op het werk
De geheime kracht van emoties op het werk
Liz Fosslien

In ‘Het is niet persoonlijk’ laten Liz Fosslien en Mollie West Duffy zien dat emoties helemaal niet onwenselijk zijn op de werkvloer, als je ze maar onderkent en op de juiste manier inzet. Op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en met veel leuke illustraties analyseren ze de rol van emoties op zeven gebieden: gezondheid, motivatie, besluitvorming, teamwork, communicatie, cultuur en leiderschap. Per gebied formuleren ze praktische en heldere richtlijnen waarmee iedereen, van invalkracht tot CEO, van zijn emoties een kracht kan maken in plaats van een zwakte.

Maak van coachen een gewoonte Maak van coachen een gewoonte Praat minder, vraag meer en verander voorgoed je manier van leidinggeven
Praat minder, vraag meer en verander voorgoed je manier van leidinggeven
Michael Bungay Stanier

Na het lezen van dit boek wordt coachend leidinggeven een tweede natuur, een dagelijkse gewoonte die ervoor zorgt dat managers en hun teams minder hard hoeven te werken en toch betere resultaten boeken. Michael Bungay Stanier trainde meer dan 10.000 drukke managers over de hele wereld in praktische coachingsvaardigheden. Gebaseerd op die jarenlange ervaring ontdekte hij hoe je het ware potentieel in mensen kunt ontsluiten, door minder te zeggen en meer te vragen. Michael verpakte zijn kennis in zeven kernachtige coachvragen die écht impact hebben. Dankzij deze vragen kom je direct ter zake, dwaal je niet af, bespaar je jezelf en anderen zeeën van tijd, bereik je de kern van elk probleem en zorg je dat een leermoment beklijft.

Dit boek is vlot en met humor geschreven en verfrissend anders dan de meeste managementboeken. Michael combineert vakkennis met neurowetenschap en gedragseconomie en dankzij praktische tips en aanwijzingen kun je zijn advies snel omzetten in een nieuwe gewoonte.

Omringd door idioten Omringd door idioten Beter communiceren met collega's, vrienden en familie
Beter communiceren met collega’s, vrienden en familie
Thomas Erikson

De wereldwijde bestseller van Thomas Erikson op basis van vier persoonlijkheidstypes: hoe hen te begrijpen die niet begrepen willen worden?
Welke gedragsstijl is de jouwe? Drijf je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Botst het gematigde karakter van je geliefde met je eigen enthousiasme? Sommige mensen beweren dat zij omringd worden door idioten. Zij begrijpen hun collega’s of familie niet, hoe ze ook hun best doen. Als je echter meer inzicht hebt in het gedrag van de ander, en dat van jezelf, kun je beter met de ander communiceren. Een veelgebruikte methode daarvoor is het aanduiden van gedragsstijlen met kleuren. Ben je bijvoorbeeld rood, dan wil je snel tot de kern van de zaak komen. Heb je voornamelijk gele kanten, dan ben je snel enthousiast, groen staat voor stabiliteit en blauwe eigenschappen hebben te maken met informatie en details. Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze dit kleurenschema toe te passen. Omringd door idioten helpt je collega’s, vrienden en familie beter te begrijpen.

Vakantieboek voor professionals en managers 2023 Vakantieboek voor professionals en managers 2023
Business Contact

Het Vakantieboek voor professionals en managers wordt samengesteld uit de beste boeken en artikelen die het afgelopen jaar onder de aandacht kwamen van de redactie van uitgeverij Business Contact, aangevuld met samenvattingen van de boeken waar je als professional wel iets van gelezen móét hebben. Lees over trends in managementland, laat je verrassen door handige technieken om werk en privé slimmer te organiseren en leer van de nieuwste inzichten in de wetenschap. Met tests, columns, inspirerende quotes én doedingen, want het is per slot van rekening een vakantieboek. Of je nu naar het buitenland gaat of vakantie viert in eigen land, met dit boek in de hand kun je bijlezen, ontspannen, reflecteren en opladen.

 

Wreck this journal everywhere Wreck this journal - Wreck this journal everywhere
creëren is vernietigen
Creëren is vernietigen
Keri Smith

Wreck nu óveral met de reisversie van Wreck this journal!
Wreck this journal everywhere is perfect om altijd en overal mee naartoe te nemen: je stopt ‘m zo in je tas of jaszak. Met de populaire suggesties uit eerdere boeken van Keri Smith, maar ook prikkelende nieuwe ideeën zijn de opdrachten in dit boek perfect afgestemd om overal uit te voeren. Je mag ermee gooien, ‘m mee uit wandelen nemen of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je onderweg hebt gevonden. Het resultaat is vaak verbluffend en bovendien verslavend. En als je eenmaal aan het wrecken bent, wil je meer…

Keri Smith is de bedenker en maker van meerdere bestsellers over creativiteit, waaronder Wreck this journal. Ze heeft als missie om het leven van alledag met een frisse blik te zien en te twijfelen aan bestaande situaties. Al haar boeken hebben een ding in gemeen: ze zijn nog niet af! En zo weet ze met haar creatieve ideeën mensen over de hele wereld aan het wrecken, knippen, gooien, scheuren, plakken en knoeien te krijgen.

 

Podcasts

Rellen en ruzies: zo pak je conflicten slim aan Ben tichelaarpodcast
De Ben Tiggelaar Podcast

De meeste mensen mijden conflicten liever. Maar professor Carsten de Dreu is er juist gek op. Hij legt uit hoe ze ontstaan en wat je eraan doet. Nuttig voor wereldleiders én werknemers.

Luister hier De Ben Tiggelaar Podcast >

Women at Work
Conversations about where we’re at and how we move forward
Harvard Business Review

Vrouwen worden gedurende hun hele loopbaan geconfronteerd met discriminatie op grond van geslacht. Hoe bereiden je je voor om ermee om te gaan? Er is geen oriëntatiesessie op de werkplek over het verkleinen van de loonkloof, het opnemen tegen het storen van mannelijke collega’s of het aanpakken van vele andere problemen die we op het werk tegenkomen. Amy Bernstein, Amy Gallo en Emily Caulfield ontwarren enkele van de meest ingewikkelde problemen. Ze interviewen experts op het gebied van gender, vertellen verhalen over hun eigen ervaringen en geven veel praktisch advies om je ondanks de obstakels te helpen slagen.

Luister hier Woman at Work >

Hoe ben je zo?! Hoe ben je zo?!
Een podcast over de verschillen in persoonlijkheidstypes

Psychologen en dikke vrienden Thijs Launspach en Lennard Toma zijn gefascineerd door persoonlijkheidsverschillen en geloven erin dat je jezelf niet hoeft te verbeteren, want je bent al goed zoals je bent. Maar kennis over psychologie kan wél helpen om jezelf en anderen beter te begrijpen. In Hoe ben je zo?! onderzoeken we wat de verschillen zijn tussen persoonlijkheidstypes en geven we je handvatten om goed met je eigen persoonlijkheid én die van anderen om te gaan. Snappen hoe je in elkaar zit maakt je gewoon een leuker mens!

Luister hier Hoe ben je zo?! >

 

Omdenken op het werk
Berthold Gunster Omdenken op het werk

Wij zijn boos. Boos op hoe in veel organisaties werknemers als kleuters behandeld worden. Boos op hoe nogal eens niet het welzijn van de wereld, maar de welvaart van directies, eigenaren en aandeelhouders centraal staat. In deze podcast gaan we in gesprek met mensen die, als het gaat om werk, fundamenteel anders durven te denken en vooral durven te doen. Met belangstelling luisteren we naar de verhalen van deze dwarsdenkers, pioniers, durfals, weirdo’s, kortom, omdenkers.

Luister hier Omdenken op het werk podcast >

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten