Wetsvoorstel Wet Bevordering Mediation in consultatie

Bron: MfN Register / Ministerie van V&J – woensdag 13 juli 2016

Het wetsontwerp van de Wet Bevordering Mediation, vergezeld van een memorie van toelichting, is op 13 juli 2016 in consultatie gegaan. De openbare stukken zijn te raadplegen op internetconsultatie.nl/wetmediation.

Het bestuur van Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is gevraagd een reactie te geven op deze voorstellen vóór 8 september aanstaande en zal een concept reactie opstellen. In augustus bespreekt het MfN-bestuur de concept reactie met de MfN-registermediators.

 

Wettelijk beschermde titel voor mediators

Er komt een openbaar register voor mediators om het gebruik van mediation als methode van geschiloplossing te stimuleren. Mediators die staan ingeschreven, mogen de wettelijk beschermde titel ‘beёdigd mediator’ dragen. Voor registratie gelden straks uniforme eisen aan opleiding en ervaring. Deze mediators moeten een eed afleggen voor de rechtbank. Dit staat in een wetsvoorstel van minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie).

 

Video minister Van der Steur

Minister Van der Steur licht de Wet Bevordering Mediation toe met een video op Youtube:

Zie ook: Wettelijk beschermde titel voor mediators

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten